Πολιτική

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Στο υπουργείο Ανάπτυξης μετέβη την Τετάρτη (19/6) το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο υπουργείο Ανάπτυξης μετέβη την Τετάρτη (19/6) το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία, με την αντιμετώπιση της ακρίβειας να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αρχίζει να υλοποιεί αυτό που προανήγγειλε στους υπουργούς του μετά τον ανασχηματισμό επιδιώκοντας μια δυναμική επανεκκίνηση. Η αρχή έγινε την Τρίτη το απόγευμα με τη σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

«Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε τον αγώνα καθημερινά με όλα τα πρόσφορα μέσα εντός αλλά και εκτός συνόρων», έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι μετά τη συγκράτηση των τιμών σε αρκετά βασικά προϊόντα το τελευταίο διάστημα μπορεί σταδιακά να αρχίσει και η αποκλιμάκωση των τιμών.

Νέα μέτρα για την αναχαίτιση του φαινομένου αναζητεί ήδη ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Με το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα να παραμένει εκτός συζήτησης λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους, αναζητεί τρόπους για την ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και στην αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πολιτικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments