Πολιτική

Το Μαξίμου δεν υιοθετεί τη δεξιά στροφή

Το Μαξίμου δεν υιοθετεί τη δεξιά στροφή

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση επιμένει στην αμφίπλευρη διεύρυνση.

Να δώσει τέλος στις φωνές που τάσσονται υπέρ της δεξιάς στροφής της Νέας Δημοκρατίας, επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου. Στον απόηχο των πρόσφατων απρόσμενα χαμηλών εκλογικών ποσοστών του κυβερνητικού κόμματος και της δικαιολογημένης εσωκομματικής συζήτησης για την αναζήτηση των αιτιών τους, το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύει ότι η εντολή των πολιτών δεν ήταν η πραγματοποίηση στροφής είτε προς τα δεξιά είτε προς το κέντρο, αλλά η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και η απρόσκοπτη υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε ότι οι πολίτες, οι ψηφοφόροι και τα μέλη της ΝΔ ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει να προχωρά μπροστά και όχι να υποχωρήσει. Επισήμανε πως η διεύρυνση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, με βάση τον σεβασμό στις αρχές και τις θέσεις της, οδήγησε σε σημαντικές επιτυχίες ακόμα και σε δύσκολες περιόδους κρίσης. Άνθρωποι που δεν είχαν συνδεθεί με τη ΝΔ συνασπίστηκαν γύρω από το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενισχύοντας έτσι την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη και τον φιλελεύθερο και συντηρητικό χώρο. Η Ελλάδα, λόγω αυτής της διεύρυνσης και της ενίσχυσης της ΝΔ, έχει ξεπεράσει τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και κοιτά προς τα εμπρός με αισιοδοξία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας την άλλη Τετάρτη, όπου θα συζητηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης και θα αναλυθεί ο ανασχηματισμός που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή. Αναμένεται να επικρατήσει εκεί μια ατμόσφαιρα εκτόνωσης και αποφόρτισης της έντασης και της εσωστρέφειας.

Η πολιτική σταθερότητα της χώρας έχει μεγάλη σημασία για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θεωρεί ότι μόνο η ισχυρή ΝΔ μπορεί να την εγγυηθεί με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν στείλει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και ότι η 9η Ιουνίου αποτελεί σημαντικό σταθμό στη διαδρομή της κυβέρνησης προς την επόμενη τριετία.

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι πολίτες έχουν ζητήσει περισσότερη εργασία και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις. Η πορεία προς την ισχυρή Ελλάδα του 2027 πρέπει να είναι αδιάλλακτα μπροστά, χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, τα αριστερά ή το κέντρο. Αυτή η ισχυρή Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια ισχυρή πατρίδα, μια αναβαθμισμένη υγεία και μια οικονομία όπου η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments