EDITOR'S PICK

Heat Bloating: Γιατί μπορεί να αισθάνεστε πιο φουσκωμένη στη ζέστη;

Heat Bloating: Γιατί μπορεί να αισθάνεστε πιο φουσκωμένη στη ζέστη;

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

..και πώς να το καταπολεμήσετε

Ο ήλιος, και ο θερμότερος καιρός μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα μας με διάφορους τρόπους. Μας δίνει μια δόση της πολυπόθητης βιταμίνης D, είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεσή μας και αποτελεί κρίσιμο συστατικό για τη συνολική υγεία, καθώς προστατεύει από τις φλεγμονές, μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, βοηθά στη χαλάρωση των μυών και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο πλεονεκτημάτων, ίσως έχετε παρατηρήσει έναν τρόπο με τον οποίο ο ήλιος δεν έχει ιδιαίτερα ευχάριστη επίδραση στο σώμα σας: μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε φουσκωμένοι. Αν έχετε παρατηρήσει ότι αισθάνεστε πρησμένοι ή/και άβολα όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός, δεν είστε ούτε οι μόνοι. Υπάρχει στην πραγματικότητα ένας αρκετά απλός λόγος για τον οποίο η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να μας οδηγήσει στο να αισθανόμαστε πιο φουσκωμένοι.

Που αποδίδεται το heat bloating;

Ως απάντηση στις αυξημένες θερμοκρασίες, το σώμα μας προσπαθεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία μας μέσω της εφίδρωσης και, επομένως, της απώλειας νερού. Αυτή η απώλεια νερού μπορεί δυνητικά να μας αφήσει αφυδατωμένους, ειδικά αν δεν καταναλώνουμε επιπλέον νερό για να το αντισταθμίσουμε. Αυτή η μείωση του νερού και των ηλεκτρολυτών, που χάνονται μέσω της εφίδρωσης, μπορεί δυστυχώς να προκαλέσει πεπτικό φούσκωμα.

Ένα άλλο σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι η κόπωση. Όταν τα επίπεδα ενέργειάς μας πέφτουν, μια από τις αυτόματες αντιδράσεις είναι να καταναλώνουμε τροφή ως απάντηση, για να μας παρέχει ενέργεια. Και αυτές οι τροφές τείνουν να είναι πλούσιες σε ενέργεια και ιδιαίτερα εύγευστες τροφές. Οι συνήθεις ένοχοι είναι τα γλυκά σνακ, τα αλμυρά τρόφιμα και/ή η καφεΐνη – όλα αυτά από μόνα τους μπορεί να είναι συνήθεις παράγοντες και μαζί μπορεί να επιδεινώσουν το φούσκωμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την κατακράτηση νερού και το πρήξιμο, ώστε να αισθάνεστε πιο άνετα μέσα και έξω. 3 τρόποι για να μειώσετε το φούσκωμα που προκαλείται από τη θερμότητα 1. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να αφυδατωθεί

Μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο να πίνετε πολύ νερό όταν αισθάνεστε φουσκωμένοι, αλλά υπάρχει μια απάντηση. Εάν έχετε ξεχάσει το μπουκάλι νερό σας ή είχατε μερικές ώρες στον ήλιο, πιείτε ένα ποτήρι καθαρό νερό και μετά πιείτε ένα άλλο την επόμενη ώρα. Για πρόσθετο όφελος, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νερό καρύδας χωρίς ζάχαρη, το οποίο θα σας παρέχει ηλεκτρολύτες (κάλιο) που μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθμίσετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα αφυδάτωσης.

2. Αποφύγετε τις κοινές, triggering τροφές

Φασόλια, ρεβίθια, φακές, λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, η καφεΐνη, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα. Αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα αν γνωρίζετε ότι μπορεί να σας επηρεάσουν και αναζητήστε εναλλακτικές. Και αν πίνετε αλκοόλ στη ζέστη, πιείτε ένα επιπλέον ποτήρι νερό για κάθε αλκοολούχο ποτό για να υποστηρίξετε τον μεταβολισμό του αλκοόλ στο συκώτι σας και να αποτρέψετε την περαιτέρω αφυδάτωση… και πιθανώς το hangover!

3. Δοκιμάστε ένα κρύο τσάι μέντας ή τζίντζερ

Ενώ ένα ζεστό τσάι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να βράζετε ζωντανά, τόσο το τζίντζερ όσο και η μέντα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε μερικούς ανθρώπους που παρουσιάζουν φούσκωμα ή πεπτικές διαταραχές. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι με τζίντζερ ή μέντα, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και προσθέστε μερικά παγάκια και απολαύστε το ως κρύο ρόφημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments