EDITOR'S PICK

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Netflix «Χορεύοντας για τον Διάβολο»

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Netflix «Χορεύοντας για τον Διάβολο»

Πηγή Φωτογραφίας: INSTAGRAM/@melaniewilking)

Πώς μία αίρεση διέλυσε τη ζωή δύο χορευτριών του TikTok

Η Μιράντα και η Μέλανι Γουίλκιν είναι δύο αδελφές οι οποίες υπήρξαν για πολλά χρόνια και συνεργάτιδες. Διατηρούσαν έναν πολύ ενεργό λογαριασμό στο TikTok με εκατομμύρια ακόλουθους οι οποίοι ανέμεναν να δουν το επόμενο reel που θα δημοσιεύσουν. Η επιτυχία τους στα social media είχε τεράστια απήχηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melanie Wilking (@melaniewilking)

Οι δυο τους ασχολούνταν επαγγελματικά με τον χορό και αναρτούσαν καθημερινά περιεχόμενο στο TikTok το οποίο τους έφερε μία σειρά από κεδροφόρες συνεργασίες με επωνυμίες.

Η μία από τις δύο αδελφές, η Μιράντα, τον Απρίλιο του 2019 έλαβε ένα μήνυμα σπό τον Τζέιμς BDash Ντέρικ με το οποίο της ζητούσε να συνεργαστούν σε ένα χορευτικό βίντεο. Αυτό το μήνυμα αποδείχθηκε καθοριστικό όχι μόνο για την επαγγελματική πορεία της Μιράντα, αλλά και για την ζωή των μελών της οικογένειάς της.

Η «Shekinah Church» με αρχηγό τον Ρόμπερτ λειτουργούσε ήδη από το 1990 ως αίρεση, προσφέροντας φαινομενικά μία «καλή» δουλειά σε ανθρώπους που είχαν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι. Τα άτομα αυτά στην πλειονότητά τους προέρχονταν από ασιατικές χώρες -όπως και ο ίδιος, επομένως θα τον εμπιστεύοταν σχετικά εύκολα- δυσκολεύονταν οικονομικά και αντιμετώπιζαν προβλήματα με ουσίες, με το αλκοόλ ή με την οικογένειά τους.

Ο Ρόμπερτ τους παρείχε μικρά καταλύμματα και τους προσλάμβανε αποκλειστικά στα καταστήματά του, για 6ημερη και πολλές φορές 7ήμερη εργασία, με εξαντλητικά 12ωρα ωράρια, δίνοντάς τους πενιχρό μισθό, όμως με το ισχυρό άλλοθι της θρησκείας, αυτοχαρακτηριζόταν «άνθρωπος του θεού» και τα θύματά του αποτελούσαν τους πιστούς του.

Όλα αυτά ο Ρόμπερτ φρόντιζε να τα αποκτύπτει με διάφορα τεχνάσματα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις επιχειρήσεις και τις ιδέες του. Έτσι το 2020 αποφάσισε να δημιουργήσει την «7M Films», μια εταιρεία που θα συνεργαζόταν με χορευτές του TikTok και η Μιράντα Γουίλκιν θα γινόταν η πιο πιστή ακόλουθός του.

Η αδελφή της Μιράντα, Μέλανι προσεγγίστηκε και εκείνη από τον γιο του Ρόμπερτ, ωστόσο δεν πείστηκε και αποφάσισε να απομακρυνθεί από την «Shekinah Church», το ίδιο ήλπίζε ότι θα κάνει και η αδελφή της, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα. Έκτοτε η Μέλανι άρχισε να παρατηρεί αλλαγές στη συμπεριφορά της Μιράντα. Σιγά σιγά άρχισε να μην απαντάει στις κλήσεις και τα μηνύματα της οικογένειάς της, δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του παππού της και έπειτα από λίγο καιρό παντρεύτηκε τον Τζέιμς Ντέρικ χωρίς να προσκαλέσει κανένα μέλος της οικογένειάς της. Τώρα έχει αλλάξει όνομα, λέγεται Μιράντα Ντέρικ.

Οι γονείς της, απεγνωσμένοι, προσπάθησαν να της αλλάξουν γνώμη, αλλά ήταν ανένδοτη. Συνέχισαν να την καλούν στο τηλέφωνο και να της αφήνουν μηνύματα όμως δεν λάμβαναν καμία απάντηση. Έτσι αποφάσισαν να της αφήσουν σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες που δημοσίευε στα social media. Όχι μόνο δεν πηράν απάντηση και reaction, αλλά κάποιος έσβηνε κατευθείαν τα σχόλια της οικογένειάς της.

Οι γονείς της στο Μίσιγκαν ένιωθαν αβοήθητοι, αφού η Μιράντα ήταν ενήλικη και κανένας νόμος δεν μπορούσε να εμπλακεί. Φαινομενικά ζούσε φυσιολογικά στο Λος Άντζελες, όμως δεν ήταν έτσι. Το είχε αντιληφθεί; Σίγουρα όχι. Η Μιράντα, ο σύζυγός της και μία μεγάλη ομάδα εξαιρετικών χορευτών με χιλιάδες ακόλουθους στα social media, νόμιζαν ότι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ζούσαν σε επιβλητικές βίλες τις οποίες τους έβρισκε ο Ρόμπερτ και όλες τις ώρες ασχολούνταν με το αγάπημένο τους χόμπι: τον χορό.Μέχρι το 2022, η δεμένη οικογένεια της Μιράντα άρχιζε να ανησυχεί ότι η Εκκλησία «Shekinah» λειτουργούσε περισσότερο σαν αίρεση. Τον Φεβρουάριο του 2022 η Μέλανι και οι γονείς της Κέλι και Ντιν αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν ένα Instagram Live διάρκειας 40 λεπτών με το οποίο ήλπιζαν να έρθουν σε επαφή με τη Μιράντα. Το βίντεο έγινε viral και η Μιράντα έσπευσε να απαντήσει ότι αυτά που ισχυρίζονται οι γονείς της είναι συκοφαντίες.«Δεν κρατάμαι παρά τη θέλησή μου και δεν υπήρξα ποτέ όμηρος. Πηγαίνω στην εκκλησία και έχω πίστη στον Θεό. Αν κάποια μέρα θελήσω να ακολουθήσω την πίστη μου αλλού, θα το κάνω και θα νιώσω εντελώς ελεύθερη να το κάνω. Όσον αφορά την καριέρα μου, ο χρόνος μου στην 7M Films ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές χρονιές και αν κάποια μέρα θελήσω να συνεργαστώ με μια διαφορετική εταιρεία διαχείρισης ή να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία, θα το κάνω. Κανείς δεν με αν

Αφού το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, συγγενείς ατόμων που είχαν ενταχθεί στην αίρεση παλαιότερα άρχισαν να ενώνουν τα κομμάτια του παζλ και να αποκαλύπτουν περισσότερα γεγονότα με σωματικές και σεξουαλικές κακοποιητικές συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του Ρόμπερτ είχαν μπει οι δύο αδελφές Μέλανι και Πρισίλα Λι, ήδη από το 2001. Η Μέλανι Λι έμεινε στην αίρεση για 20 χρόνια, έχοντας δεσμό με τον Ρόμπερτ και πέραν της ψυχολογικής βίας που της ασκούσε μέσω της χειραγώγησης, βίωνε σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ως «θέλημα θεού».

Τα τελευταία χρόνια, ο Ρόμπερτ έχει περάσει στην αντεεπίθεση. Το 2022, κατέθεσε μήνυση ισχυριζόμενη για δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά πολλών πρώην μελών της εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών Λι, ισχυριζόμενος ότι είχαν κάνει «ψευδείς δηλώσεις» για το ότι η οργάνωσή του πρόκειται για αίρεση. Το επόμενο έτος, μια ομάδα πρώην χορευτών της 7M συμμετείχε σε μια καταγγελία με πρώην μέλη της εκκλησίας εναντίον του Ρόμπερτ, κατηγορώντας τον ίδιο και τους συνεργάτες του για απάτη, καταναγκαστική εργασία και εμπορία ανθρώπων. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιούλιο του επόμενου έτους και δεν έχει απαγγελθεί ποινική δίωξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments