Ελλάδα

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας

Πηγή Φωτογραφίας: [370310] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΙΝΩΝ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Προφυλακίζεται ο γνωστός ποινικολόγος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με περιπολικό λίγο πριν τις 11:00 το πρωί. Στο πλευρό του συνεργάτες του οι οποίοι βρέθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα.

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν όταν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, χθες, προχώρησαν στην άρση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίλας και την αντικατάσταση τους με προσωρινή κράτηση.

Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 10:10 το πρωί της Πέμπτης 20/6 ο Απόστολος Λύτρας. Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος χθες το βράδυ για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας από το Τμήμα Παλλήνης όπου είχε παραδοθεί, πλέον βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την Ευελπίδων θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. «Μάλλον θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό. Η προσωρινή κράτηση είναι 18 μήνες», δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας.

Σε βάρος του 52χρονου δικηγόρου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του. Παράλληλα, φέρεται να υπέβαλε μήνυση, στο αστυνομικό τμήμα, κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Ο ίδιος χθες σε δηλώσεις του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε:

«Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο.

Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments