Ελλάδα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πρωταγωνιστές οι οδικοί προορισμοί – Οι τιμές για διαμονή [vid]

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πρωταγωνιστές οι οδικοί προορισμοί – Οι τιμές για διαμονή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Μαζικές αποδράσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και οι Έλληνες είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές. Με τις θερμοκρασίες να έχουν ήδη ανέβει, πολλοί επιθυμούν να αφήσουν πίσω την πόλη και να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της χώρας, έστω και για λίγες ημέρες.

Η πρώτη μαζική έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού γίνεται παραδοσιακά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Φέτος, αυτή η έξοδος προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα μαζική, καθώς ο Ιούνιος έχει ήδη φτάσει στα μέσα του και ένα κύμα καύσωνα έχει ήδη περάσει, εντείνοντας την ανάγκη για απόδραση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο 22 – 24 Ιουνίου κυμαίνονται στο 75 με 80%, δείχνοντας την έντονη επιθυμία των Ελλήνων να εκμεταλλευτούν την αργία για μια σύντομη αλλά αναζωογονητική απόδραση. Οι παραλίες, τα νησιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να γεμίσουν από κόσμο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής.

Πρωταγωνιστές είναι οι οδικοί προορισμοί αλλά και τα νησιά.

Συγκεκριμένα, οι πληρότητες των κύριων τουριστικών προορισμών για Έλληνες ταξιδιώτες είναι οι εξής:

– Παραλία Κατερίνης 80%

– Μύκονος 80%

– Πάρος 85%

– Καλαμάτα 90%

– Ολυμπία 90%

– Πήλιο 90%

– Σύβοτα 90%

Σε τι τιμές κυμαίνεται η διαμονή

Οι τιμές πακέτου 3 διανυκτερεύσεων με πρωϊνό σε ξενοδοχείο 4* για 4 μέλη(οικογένεια με 2 ενήλικες & 2 παιδιά) μόνο για οδικούς προορισμούς είναι οι εξής:

-Καλαμάτα: Από 360 €

-Ολυμπία: Από 390 €

-Πήλιο: Από 420 €

-Παραλία Κατερίνης: Από 450 €

-Σύβοτα: Από 450 €

«Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά»

Ο τουριστικός πράκτορας, Δημήτρης Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως λόγω των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί οι οδικοί προορισμοί.

«Είναι αρχή του καλοκαιριού, αλλά και ο καιρός βοηθά. Κυρίως για τα νησιά το κόστος των ακτοπλοϊκών δεν είναι μία συνταγή που προτιμούν κα επιλέγουν τους οδικούς προορισμοί. Υπάρχει μεγάλη άνοδος στους οδικούς προορισμούς. Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά. Στα καταλύματα δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της διαμονής. Έχουν αυξηθεί οι προορισμοί που επλήγησαν από τον Daniel, όπως το Πήλιο. Ακόμα και η Χαλκιδική, όπως και τα παράλια της Καβάλας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments