Ελλάδα

Υπουργείο Υγείας: «Restart» στα νοσοκομεία – Αλλάζει όλο το ΔΣ του ΟΔΙΠΥ με απόφαση Γεωργιάδη

Υπουργείο Υγείας: «Restart» στα νοσοκομεία – Αλλάζει όλο το ΔΣ του ΟΔΙΠΥ με απόφαση Γεωργιάδη

Πηγή Φωτογραφίας: (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Υγείας δεν είναι ευχαριστημένος με τους ρυθμούς υλοποίησης των δράσεων του ΟΔΙΠΥ

Το restart που επιδιώκει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, καθώς και γενικότερα για την Υγεία, αποδεικνύει η απόφαση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να αντικαταστήσει όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΙΠΥ (Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία).

Ο Υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις της προέδρου του ΟΔΙΠΥ, Δάφνης Καϊτελίδου, του Διευθύνοντος Συμβούλου, Βασίλη Μπαλάνη αλλά και όλων των μελών του ΔΣ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Τρίτη έγινε συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων του Οργανισμού για το 2024. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Μπαλάνη την παραίτηση του ίδιου όσο και όλων των μελών του ΔΣ. Οι παραιτήσεις έχουν κατατεθεί και αναμένεται να γίνουν δεκτές.

Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να συμβαδίσει ο Οργανισμός με τις προτεραιότητες στις μεταρρυθμίσεις που έχει το Υπουργείο και σηματοδοτούν την αλλαγή που επιδιώκει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας. Πάντως, συμπληρώνονται και πέντε χρόνια στη θητεία των μελών του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός δεν είναι ευχαριστημένος με τους ρυθμούς υλοποίησης των δράσεων του ΟΔΙΠΥ. Είναι γεγονός ότι η πανδημία περιόρισε το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού και ουσιαστικά τα μέλη του ΔΣ κρίθηκαν για τα τελευταία δύο έτη. Σε αυτά τα χρόνια η δουλειά που κάνει ο ΟΔΙΠΥ άρχισε να αποδίδει καρπούς, περιορισμένους για την ώρα. Πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι το Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να περιμένει.

Άλλωστε, ένα από τα «στοιχήματα» που θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία του υγειονομικού χάρτη. Στο πεδίο αυτό τα αποτελέσματα του ΟΔΙΠΥ είναι έως τώρα μετρημένα.

Ο ΟΔΙΠΥ έχει κομβικό ρόλο για την ποιότητα της φροντίδας των ασθενών. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια και αποτελούσε «όραμα» του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Έτσι, μπήκε στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα της ασφάλειας και της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως φαίνεται, ο ΟΔΙΠΥ είναι μόνο η αρχή στις προωθούμενες αλλαγές. Μπορεί ο πρόσφατος ανασχηματισμός να μην άγγιξε το Υπουργείο Υγείας, θα συμβεί όμως εσωτερικά και αναμένονται αλλαγές προσώπων και σε άλλους σημαντικούς φορείς.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments