Διεθνή

ΥΠΕΞ για απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

ΥΠΕΞ για απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΥΠΕΞ για απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκάθαρη η ελληνική θέση

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εκφράζει σε μήνυμά του το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Χθες, ο Χασάν Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Διάβασα τις δηλώσεις (σ.σ. του ηγέτη της Χεζμπολά) και θα πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος είναι «μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, επιμένοντας στο ότι η χώρα του διαδραματίζει ρόλο, που «αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», απάντησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέση για το ζήτημα πήρε και η Κομισιόν, καταδικάζοντας τη Χεζμπολάχ και τον Χασάν Ναρσάλα για τις δηλώσεις του. «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος είναι ένα. Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη – μέλη μας είναι απειλή εναντίον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισίον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments