Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στέλνει στη δικαιοσύνη τον Πολάκη για αμαρτωλό ΚΕΚ

Άδωνις Γεωργιάδης: Στέλνει στη δικαιοσύνη τον Πολάκη για αμαρτωλό ΚΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΚΕΚ κόστισε 1.485.000 ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους!

Στη δικαιοσύνη στέλνει τον Παύλο Πολάκη για τη λειτουργία άκρως ζημιογόνου ΚΕΚ επί υπουργίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. ο υπουργός Υγείας ενημερώνει ότι διαβίβασε επίσημα «στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που βρήκα στα συρτάρια, αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους!

«Η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υποχρέωση όλων μας», υπογραμμίζει εμφατικά ο υπουργός Υγείας.

Το ζήτημα, που ανακινεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι καθ’ όλα υπαρκτό και αναμφίβολα, σκανδαλώδες.

Πιο ειδικά, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την προκλητική εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ.

Το 2017, το Υπουργείο Υγείας επί ημερών Πολάκη έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία.

Και το καλύτερο; Ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλαδή 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα!

Το ερώτημα που εύλογα γεννάται, είναι γιατί αυτή η βιασύνη από τη μεριά του Παύλου Πολάκη;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments