Πολιτική

Γλαβίνας: Ο Δούκας έχει κάθε δικαίωμα να έχει όποια φιλοδοξία θέλει

Γλαβίνας: Ο Δούκας έχει κάθε δικαίωμα να έχει όποια φιλοδοξία θέλει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Γλαβίνας: Ο Δούκας έχει κάθε δικαίωμα να έχει όποια φιλοδοξία θέλει

"Ο καθένας έχει το δικαίωμα, εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και πληροί τις προϋποθέσεις, όταν ανοίξουν οι διαδικασίες, να καταθέσει πρόταση υποψηφιότητας", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Στάλιν που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γλαβίνας είπε: «Ακούστηκαν και λεκτικές υπερβολές, πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν. Πώς γίνεται ένα κόμμα, το οποίο είναι δημοκρατικό, έχει ανοιχτά ψηφοδέλτια, μάλιστα κάποιοι από αυτούς που έκαναν την κριτική ήταν και υποψήφιοι. Πώς γίνεται να είσαι υποψήφιος του Κιμ Γιονγκ Ουν; Θεωρώ ότι οι λεκτικές υπερβολές αδικούν την συνολική προσπάθεια και αδικούν συνολικά το κόμμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τέτοιους χαρακτηρισμούς».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή απολογούμενο, είναι λάθος οι λόγοι για τους οποίους βρίσκεται απολογούμενο, η ΝΔ θα έπρεπε να είναι απολογούμενη. Οι προβολείς θα έπρεπε να είναι στη ΝΔ και στη βαριά ήττα που υπέστη», επισήμανε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης άκουσε όλες τις απόψεις, απάντησε σε όσα ακούστηκαν. Έκανε αυτοκριτική και με ευθυκρισία και ευθύτητα δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φέρει μια πρόταση η οποία θα συγκεράσει, θα αφουγκραστεί και τις αγωνίες των μελών του Πολιτικού Συμβούλιου και τις αγωνίες των μελών της παράταξης. Θα κάνει μια τέτοιου είδους πρόταση για τα επόμενα βήματα και το πώς βλέπει ο ίδιος το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Για το πως πρέπει να προχωρήσει, για το πώς θα είναι η διαδικασία των όποιων συγκλήσεων και συζητήσεων στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», πρόσθεσε.

Θανάσης Γλαβίνας: Όλα πρέπει να γίνουν με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε: «Πρωτεύει πρώτα να πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και να συζητήσουμε. Δεν θέλει βιασύνες, ούτε αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα. Όλα πρέπει να γίνουν με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Χνάρη, ανέφερε: «Ο κ. Χνάρης έχει την πρότασή του, θα ακουστεί κι αυτή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και θα παρθούνε οι σχετικές αποφάσεις. Σίγουρα πάντως, αυτό το οποίο δεν πρέπει να συνεχιστεί και δεν είναι καλό να συνεχιστεί, είναι η λεγόμενη εσωστρέφεια. Να μιλάμε βέβαια θεσμικά στα όργανα και ό,τι λέμε να είναι εντός των οργάνων, να μην γίνεται βορά στη δημοσιότητα».

Για τον Χάρη Δούκα

Αναφερόμενος στον Χάρη Δούκα, είπε: «Δεν είπαμε σε κανέναν να καθίσει στο γραφείο του, ο καθένας κάνει τις πολιτικές του επιλογές, ο καθένας κρίνεται. Ο καθένας έχει το δικαίωμα, εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και πληροί τις προϋποθέσεις, όταν ανοίξουν οι διαδικασίες, να καταθέσει πρόταση υποψηφιότητας. Εμείς λέμε ότι ο κ. Δούκας εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων, είναι έξι μήνες στη θέση του, έχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, διοικεί το δήμο κατόπιν της πολύ σημαντικής βοήθειας που του παρείχε το ΠΑΣΟΚ, από εκεί και πέρα ο κ. Δούκας έχει κάθε δικαίωμα να έχει όποια φιλοδοξία θέλει».

«Εγώ θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί αφοσίωση, πόσω μάλλον ο πρώτος δήμος της χώρας επίσης απαιτεί πάρα πολλή δουλειά. Είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό αξίωμα, από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει πώς αυτός νομίζει μπορεί να προχωρήσει», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments