Πολιτική

Η πολιτική μοναξιά του Νίκου Ανδρουλάκη

Η πολιτική μοναξιά του Νίκου Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τον εγκαταλείπουν και μέχρι πρότινος υποστηρικτές του.

Σε «αναγκαστική προσγείωση» στις κάλπες «τώρα» -εντός του 2024- οδηγούν τον Νίκο Ανδρουλάκη κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συγκροτώντας ένα ισχυρό μπλοκ ακύρωσης κάθε προσπάθειας από τη Χαριλάου Τρικούπη να μεταθέσει τη δυναμική επανεκκίνηση του κόμματος στην εκπνοή του 2025.

Οι κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για έναν δεύτερο και πιο απαιτητικό γύρο αναμέτρησης με τη Χαριλάου Τρικούπη. Παρόλο που γνωρίζουν ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει τον έλεγχο της κρίσιμης διαδικασίας και μπορεί να καθυστερήσει την πρόοδο τους. Ακόμη και πρώην υποστηρικτές του κόμματος μετακινούνται γρήγορα σε ένα ισχυρό μπλοκ που απαιτεί γρήγορες αποφάσεις για την αναγκαία αλλαγή πορείας μέσα στον Ιούνιο. Το αίτημα για αλλαγή διατυπώθηκε σαφώς κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας και έχει αποσταλεί προς την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, ενδεχομένως αμέσως μετά την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά στελέχη και βουλευτές ετοιμάζονται να προτείνουν τον εορτασμό ης 3ης Σεπτεμβρίου ως ένα πρώτο βήμα στην εκλογική μάχη, παρουσιάζοντας την πολιτική “πλατφόρμα” από όλους τους υποψηφίους αρχηγούς. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν στα τραπέζια συζητήσεων που διήρκεσαν μέχρι τις πρώιμες πρωινές ώρες, αναζητώντας καθαρές και ρεαλιστικές λύσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η στασιμότητα και η εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι η σχετική «πρόταση» δεν έχει «καθαρογραφεί» ακόμη, αλλά η απειλή των διαγραφών λειτούργησε ως καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων και πρόσθεσε αντί να αφαιρέσει δυνάμεις γύρω από το αίτημα για γρήγορη επανεκκίνηση. Αιτία ήταν και παραμένει για τους περισσότερους το εκλογικό αποτέλεσμα που κράτησε το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, ενώ διακηρυγμένος στόχος από το Νίκο Ανδρουλάκη ήταν ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις κάλπες των ευρωεκλογών. «Χάσαμε όχι μόνο από τον Μητσοτάκη, αλλά και από τον Κασσελάκη», επαναλαμβάνουν στελέχη που χρεώνουν στη σημερινή ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη «πολιτική αδυναμία» να δημιουργήσει την αναγκαία και ικανή συνθήκη αναβάθμισης του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Ως «πολιτικά αδύναμα» κρίθηκαν από στελέχη σε κάθε περίπτωση και τα επιχειρήματα από κάποιους «προεδρικούς» που διατυπώθηκαν χθες στη λογική επίκλησης του καταστατικού.

«Με απογοήτευσες με την συνέντευξή σου», του είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ««δεν είμαστε ΚΚΣΕ να κάνουμε ανάλυση με ποσοστά-εκλογές από τη βάση», πρόσθεσε ο Πέτρος Ευθυμίου, «χάσαμε, μην το ψάχνεις πρόεδρε», συνέχισε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, «η πραγματικότητα είναι μία, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας», σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, «δεν αρέσουμε πρόεδρε», διαπίστωσε η Λίτσα Λιακούλη, «διαχειριζόμαστε μια ήττα αλλά δεν χάσαμε», υποστήριξε ο Δημήτρης Μάντζος, «θα αγωνιστώ για να μην υπάρξει ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε η Μιλένα Αποστολάκη, με «σκληρό-ροκ» του απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές», εξήγησε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, «κάλπη αναγέννησης, όσο νωρίτερα και με συμμετοχή, τόσο καλύτερα», πρότεινε επίσης ο Παύλος Γερουλάνος, «αν δείτε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χτυπάει και να κρυφοκοιτάζει εδώ μέσα μην παραξενευτείτε, θα είναι γιατί θέλει να πάρει μαθήματα από το πώς λειτουργεί το κόμμα», συνέστησε με δηκτικό ύφος ο Φίλιππος Σαχινίδης, «η ανάληψη ευθύνης δεν είναι ρητορικό σχήμα», είπε με νόημα ζητώντας και πράξεις προς αυτήν την κατεύθυνση η Τόνια Αντωνίου, «δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν ακούμε τι λέει ο κόσμος», υπογράμμισε ο Στέφανος Παραστατίδης, μήνυμα ενότητας έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, για τον ελέφαντα στο δωμάτιο μίλησε ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ όλοι όσοι πήραν το λόγο έδειξαν ότι αναμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου στις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments