Πολιτική

Καρατομήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Καρατομήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370029] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για «λίστα προγραφών» κάνουν λόγο όσοι διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την πόρτα της εξόδου από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «είδε» χθες ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του Γιώργος Τσίπρας. Η συγκυρία -έστω και αν η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση ήταν με την σύμφωνη γνώμη του ιδίου- είναι τέτοια που δημιουργήθηκαν πολλές και ποικίλες εντυπώσεις για τις προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της Κουμουνδούρου να λήξει τη συνεργασία με τον Γιώργο Τσίπρα έγινε μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η “σύμπτωση” προκάλεσε αναταραχή στο κόμμα, με ορισμένους να πιστεύουν ότι υπάρχει μια “λίστα προγραφών” και ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απομακρύνει όσους του ασκούν κριτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο στόχαστρό του τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Χρήστο Σπίρτζη και την Κατερίνα Νοτοπούλου. Η Κ. Νοτοπούλου έχει βρεθεί στο επίκεντρο κακόβουλων διαρροών παρά την αποτελεσματική της συμμετοχή στις ευρωεκλογές και την ενεργή παρουσία της στο κοινοβούλιο. Υπάρχουν φήμες ότι βρίσκεται υπό δυσμένεια, επειδή κάποιοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στην περιφέρειά της στις επόμενες εκλογές.

Όσον αφορά τον Χρήστο Σπίρτζη, πολλοί πιστεύουν ότι σύντομα θα αποχωρήσει από το κόμμα, ενώ για τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας, οι πληροφορίες είναι επίσης ανησυχητικές, όπως αναφέρουν πηγές που είναι ενήμερες για τα παρασκήνια της Κουμουνδούρου.

Πάντως, το θέμα που προέκυψε, χθες με τον Γιώργο Τσίπρα είχε αφορμή την καταγγελία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δέκα λεπτά μετά από συνέντευξη στη δημόσια ραδιοφωνία, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων.

Η αναδιάρθρωση του προοδευτικού χώρου φαίνεται ότι θα συνεχιστεί παρά τα εμπόδια, καθώς αποτελεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας σε επίπεδο κεντροαριστερής βάσης. Επιπλέον, η πορεία προς τη δημοκρατία που έχει διαρκέσει δεκαετίες τόσο στα κόμματα όσο και στην κοινωνία δεν θα υποχωρήσει σε επικίνδυνες αντιλήψεις που εστιάζουν μόνο στα δικαιώματα, αλλά όχι στην πιο βαθιά και ευρύτερη ανάγκη για δημοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύμβαση του κ. Τσίπρα ως Διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν σε ισχύ και όταν αντικαταστάθηκε από τον Θάνο Μωραΐτη, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να του καταβάλλεται η μισθοδοσία κανονικά μέχρι τις ευρωεκλογές. Ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την αποδοχή του αιτήματος, το οποίο όμως έχει εκπληρωθεί με την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών.

Ο Γιώργος Τσίπρας, ωστόσο, επιμένει ότι δεν υπήρξε τέτοιου είδους συμφωνία παρά μία γενική συζήτηση για το θέμα. Παράλληλα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία βρίσκεται η επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τους δικούς του ανθρώπους ως κομματικά στελέχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσίπρας ήταν από τα στελέχη τα οποία στήριξαν από την πρώτη στιγμή τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments