Πολιτική

Κυβέρνηση: Αγώνας κατά της ακρίβειας με μόνιμα μέτρα – Επιτάχυνση διαδικασιών στο ΑΣΕΠ

Κυβέρνηση: Αγώνας κατά της ακρίβειας με μόνιμα μέτρα – Επιτάχυνση διαδικασιών στο ΑΣΕΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κυβέρνηση: Αγώνας κατά της ακρίβειας με μόνιμα μέτρα – Επιτάχυνση διαδικασιών στο ΑΣΕΠ

Στην πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης μετά τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για ένα ακόμα εξάμηνο

Στην πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης μετά τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για ένα ακόμα εξάμηνο, έως τις 31 Δεκεμβρίου, το πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους των επιχειρήσεων στα επίπεδα του 2021 σε βασικές κατηγορίες προϊόντων, και το καλάθι του νοικοκυριού.

Η κυβέρνηση κινείται σε τρεις φάσεις με στόχο την ανάσχεση του κύματος της ακρίβειας, οι οποίες είναι οι εξής: Α) Στήριξη νοικοκυριών στο μεγάλο πληθωρισμό. Β) Συνέχιση παρεμβάσεων και τάσεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Γ) Αποκλιμάκωση των τιμών.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο ΑΣΕΠ και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για προσλήψεις – εξπρές στο δημόσιο διατηρώντας τη διαφάνεια, το αδιάβλητο αλλά μέσω της ψηφιοποίησης και της λειτουργικότητας (αυτόματη διασταύρωση δικαιολογητικών) επιταχύνοντας τη γρήγορη πλήρωση των θέσεων.

Η στρατηγική κατά της ακρίβειας

1. πιέσεις για μειώσεις τιμών & κερδών – βιομηχανίες τροφίμων – σούπερ μάρκετ – πολυεθνικές εταιρίες

2. έλεγχοι από Επ. Ανταγωνισμού & ΔΙΜΕΑ – αισχροκέρδεια – πολιτική προσφορών & εκπτώσεων – ολιγοπώλια/δεσπόζουσα θέση

3. κλάδοι στο επίκεντρο – τρόφιμα – είδη νοικοκυριού – ενέργεια – ακτοπλοΐα – κινητή τηλεφωνία – ασφαλιστικές εταιρίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments