Πολιτική

Μητσοτάκης για «The Ilisian»: Σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης πόλης

Μητσοτάκης για «The Ilisian»: Σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης πόλης

Πηγή Φωτογραφίας: [370311] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ "HILTON ATHENS" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος στο πρώην «Hilton Athens», το οποίο θα ονομάζεται «The Ilisian» παραβρέθηκε και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος στο πρώην «Hilton Athens», το οποίο θα ονομάζεται «The Ilisian» παραβρέθηκε και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ο πρώην «Hilton Athens», «βραχίονα σημαντικής οικονομικής προόδου και σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης πόλης» και μίλησε για την πορεία υλοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος και τόνισε ότι μια ιδιωτική επένδυση 340 εκατομμυρίων έχει τελικά ένα πολλαπλασιαστικό όφελος, το οποίο ξεπερνά τα 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ στα πρώτα πέντε χρόνια, συνολικά για την οικονομία της πόλης, και για την εθνική οικονομία.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ο συνδυασμός των χρήσεων τριπλασιάζει ουσιαστικά και τις μόνιμες θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα φτάσουν τις 800 «αλλά και τους τρόπους με τους οποίους το “Τhe Ilisian” θα συγκροτήσει ένα οικοσύστημα διεθνούς βεληνεκούς εδώ στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε επίσης το νέο ξενοδοχείο που διαδέχεται το εμβληματικό Hilton ως μία γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, «οδηγώντας, όμως, συνολικά και την πρωτεύουσα σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον».

«Όπως και στη θεμελίωση του «Hilton» από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έτσι και στις δικές μας μέρες η πατρίδα μας έχει υψηλούς στόχους, σαν τους εντυπωσιακούς για την εποχή του ορόφους του» είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Γι’ αυτό και νομίζω ότι αυτή η σύγχρονη λειτουργία του θα ξαναγίνει και αυτή με τον τρόπο της ένα μέρος της νέας εικόνας μίας χώρας που έχει ξανά νέους και μεγάλους ορίζοντες. Με τη φροντίδα της πολιτείας, αλλά και την οραματική ματιά μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά της εμπιστεύεται αυτή τη χώρα η οποία αλλάζει».

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και είπε ότι «όσα γίνονται εδώ, οφείλονται πρώτα και πάνω απ’ όλα στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, όχι μόνο για το όραμά του, αλλά για την αεικίνητη ενέργειά του να βλέπει συνέχεια πέρα και μπροστά από τις εξελίξεις».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε έναν τουρισμό προσηλωμένο στον διπλό πυλώνα της ποιότητας από τη μία και της βιωσιμότητας από την άλλη, και διευκρίνισε:

«Στη μεν πόλη με σεβασμό και στην οικιστική κλίμακα αλλά και στην καθημερινή ζωή. Και έξω από αυτήν με την προστασία του φυσικού μας πλούτου, του πράσινου, των δασών, του μπλε των θαλασσών μας, του λευκού των Κυκλάδων, του πολύχρωμου μωσαϊκού των χωριών μας και των οικισμών μας».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών, είμαι βέβαιος πως οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας θα δικαιώσουν τη φήμη τους – εξάλλου, ο Αχιλλέας δεν θα επέτρεπε τίποτα λιγότερο -, με όπλα αυτό που πάντα ζητώ από τους ανθρώπους του κλάδου: Υψηλή επαγγελματική εξειδίκευση και φυσικά καλοπληρωμένους εργαζόμενους. Γιατί το ένα οδηγεί αναπόφευκτα στο άλλο».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το ξενοδοχείο μπορεί να γίνει ένας προορισμός ο οποίος συνδυάζει τη γαστρονομία με τη ψυχαγωγία, με τη τέχνη, με τον αθλητισμό, με την ευεξία, και μετατρέπει- όπως είπε – με τον τρόπο του την Αθήνα ως προορισμό, αυτοτελή προορισμό και όχι απλά ως μία πόλη η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τον επισκέπτη στον δρόμο του ή στον δρόμο της για κάποιο ελληνικό νησί.

«Έναν αυτόνομο προορισμό, μία Αθήνα φιλόξενη και επισκέψιμη 12 μήνες το χρόνο. Αυτό είναι το όραμά μας, το όραμα του υπουργείου Τουρισμού, και σε αυτό το όραμα έρχεται να συνδράμει αυτή η πολύ σημαντική επένδυση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους των εργασιών στο ξενοδοχείο, ενώ ενημερώθηκε για την ιστορία του.

«The Ilisian»

«The Ilisian» είναι το νέο όνομα του πρώην Hilton, που πλέον δεν θα είναι ένα ξενοδοχείο με υπηρεσίες φιλοξενίας αλλά ένα ένας νέος πολυδιάστατος προορισμός που δημιουργείται από την από Ιονική Ξενοδοχειακή στη θέση του πρώην Hilton Αθηνών, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Σήμερα μάλιστα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον υπό εξέλιξη χώρο, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και βασικός μέτοχος της Ιονικής Ξενοδοχειακής αποκάλυψε το νέο όνομα του προορισμού, που όπως είπε, είναι εμπνευσμένο από την περιοχή στην οποία φιλοξενείται, τα Ιλίσια, εξήγησε.

Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντακόπουλος, θα έχει και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Αθήνα συνολικά.”Το Hilton για 61 χρόνια υπήρξε εμβληματικό σημείο της πόλης. Με σεβασμό στη μοναδική του κληρονομιά και αρχιτεκτονική, επιθυμούμε να συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας πόλος έλξης για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν για την Αθήνα, από την λειτουργία του νέου προορσιμού «The Ilisian», ο καθηγητής του πανεπιστήμιου Πειραιώς, Νίκος Γεωργακόπουλος, σε έρευνα που διεξήγαγε το εκπαιδευτικό ίδρυμα, επεσήμανε ότι αυτά θα είναι πολλαπλασιαστικά καθώς: για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του, η επίδραση των κατασκευαστικών εργασιών ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ, η επίδραση της διαμονής των ενοίκων του «The Ilisian» στην πρωτεύουσα ανέρχεται σε 749 εκατ. ευρώ, ενώ η επίδραση στην εμπορική δραστηριότητα ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή θα δημιουργηθούν 1760 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments