Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Να συλλαμβάνονται οι γονείς όπου υπάρχουν παραβατικά παιδιά –Τι είπε με αφορμή την υπόθεση Λύτρα

Χρυσοχοΐδης: Να συλλαμβάνονται οι γονείς όπου υπάρχουν παραβατικά παιδιά –Τι είπε με αφορμή την υπόθεση Λύτρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χρυσοχοΐδης: Να συλλαμβάνονται οι γονείς όπου υπάρχουν παραβατικά παιδιά – Τι είπε με αφορμή την υπόθεση Λύτρα

Πάνω από 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, και πάνω από 5.000 συλλήψεις, το α’ 5μηνο

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποκαλύπτοντας ότι μόνο το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία σε 90 περιστατικά. Τα ανησυχητικά αυτά δεδομένα αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το πρώτο πεντάμηνο του 2024 η ΕΛΑΣ έχει ασχοληθεί με 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, οδηγώντας σε 5.500 συλλήψεις. «Αυτό το φαινόμενο διογκώνεται καθημερινά καθώς οι γυναίκες απελευθερώνονται και αναφέρουν τα περιστατικά βίας», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button για την προστασία των γυναικών».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους». Υπογράμμισε την ανάγκη για την εύρεση εναλλακτικών μορφών ποινών, όπως η παροχή εργασίας σε κοινωνικές δομές, προκειμένου οι ποινές να είναι πραγματικά αποτελεσματικές και να υπηρετούνται σωστά. «Όταν κάποιος που διέπραξε ατιμωρητί βία τώρα έχει ήδη περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, αυτό αλλάζει τα πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους κακοποιητές: «Το μέλλον τους δεν είναι καλό. Ανοίγουν στόματα και η τιμωρία θα είναι αυστηρή».

Παράλληλα σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το επίδομα πρώτης ανταπόκρισης σε αστυνομικούς ως επιβράβευση-συνδρομή σε αστυνομικούς που είναι οι πρώτοι που τρέχουν σε περιστατικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη έχουμε μείωση 20% στα περιστατικά βίας ανηλίκων. «Θα συνεχίσουμε την παρουσία στις πλατείες και όπου συγκεντρώνονται νέοι. Χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλος, είναι κοινωνικό ζήτημα. Έχω δώσει κατεύθυνση στους αστυνομικούς να συλλαμβάνονται οι γονείς γιατί είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Όπου συλλαμβάνεται καθ’ έξιν παραβατικός ανήλικος συλλάμβάνονται οι γονείς για παραμέληση και θα πέσουν και βαριές ποινές» πρόσθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Για τη βία στα γήπεδα είπε ότι «από τον Φεβρουάριο έχουμε μια νέα πραγματικότητα, οι νόμοι είναι αυστηροί και εφαρμόζονται. Όλες οι εγκληματικές ομάδες θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments