Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Χαμόγελα για την “αυτοκάθαρση” της Κουμουνδούρου και μήνυμα για αποπομπή Παππά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Χαμόγελα για την “αυτοκάθαρση” της Κουμουνδούρου και μήνυμα για αποπομπή Παππά

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Α ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

H κάθαρση του ΣΥΡΙΖΑ, o Νίκος Παππάς και οι όροι της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Οι… εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, που εξελίσσονται με στόχο την πλήρη απο-τσιπροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν πολλά χαμόγελα στην Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιμελώς φροντίζει να αφήνει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας στην προοπτική κάποιας μελλοντικής σύμπραξης.

Ο Νίκος Παππάς, η κάθαρση του ΣΥΡΙΖΑ και οι όροι της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Προϋπόθεση για μια τέτοια εξέλιξη ωστόσο συνιστά αυτό που η κυρία Κωνσταντοπούλου ονομάζει «αυτοκάθαρση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εννοώντας προφανώς τον εξοστρακισμό εκείνων των στελεχών που συνδέθηκαν με το συριζαϊκό μνημονιακό παρελθόν και τη μεγάλη κωλοτούμπα του 2015. Και ειδικότερα τον Νίκο Παππά, τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας δεν τρέφει και τα… πιο αγαθά αισθήματα.

«Με τον κ. Παππά δεν θα μπω ποτέ σε κανένα ψηφοδέλτιο», διεμήνυσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σπεύδοντας όμως να σημειώσει πως η ίδια παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και βλέπει θετικά την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει με νέα και άφθαρτα στελέχη. «Παρακολουθώ τον κύριο Κασσελάκη να ανακαλύπτει τα πρόσωπα με τα οποία συμπράττει, και τον παρακολουθώ με ενδιαφέρον, η αυτοκάθαρση είναι μια διαδικασία υγείας», είπε (Kontra) αναφερόμενη στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη «μεγάλη Κεντροαριστερά» και το ενδεχόμενο συμπράξεων.

Πλεύσης Ελευθερίας: Το ενδεχόμενο της συνεργασίας και οι προϋποθέσεις

«Εγώ και η Πλεύση Ελευθερίας δεν είμαστε σε ένα περίκλειστο περιβάλλον. Αλλά δεν θα συμπράξουμε σε σχήμα που θα ξεπλύνει πρόσωπα τα οποία έχουν βαρύτατες ευθύνες πολιτικές, πολλά και ποινικές, για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα οικονομικά και τις ζωές των ανθρώπων. Δεν θα ξεχάσουμε την ευθύνη που φέρουν πρόσωπα. Από εκεί και πέρα τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την αυτοκάθαρσή τους» σημείωσε αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της συνεργασίας, στην περίπτωση βέβαια που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απομακρύνει τα πρόσωπα εκείνα που συνέδεσαν τη διαδρομή τους με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Η Πλεύση Ελευθερίας έχει δώσει και το παράδειγμα των συμπράξεων όπου υπάρχει αξία. Δεν διστάσαμε να στηρίξουμε την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ή την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά», ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε: «Η Πλεύση αγωνίζεται για να αλλάξει ο τρόπος άσκησης της πολιτικής. Αυτό θα γίνει αν πάψουν τα πολιτικά πρόσωπα να ενδίδουν στη λαγνεία της καρέκλας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments