EDITOR'S PICK

Sugar detox: Έτσι θα την αποβάλλετε ολοκληρωτικά από τη διατροφή σας

Sugar detox: Έτσι θα την αποβάλλετε ολοκληρωτικά από τη διατροφή σας

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Συνεχίστε να διαβάζετε για τα απόλυτα tips

Οι diet-experts σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία πως η μείωση της ζάχαρης είναι καθοριστική και -σχεδόν- αναγκαία για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή της μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και το σώμα μας.

Ωστόσο, είναι πολύ λογικό όλη αυτή η διαδικασία να σας προκαλεί ερωτηματικά κι ένα extra άγχος… Τα καλά νέα σε αυτή την περίπτωση, είναι πως αυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι απλά μεθοδικότητα και πολύ απλά steps κι εμείς, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε για να την αποβάλλετε εύκολα κι αποτελεσματικά από τη διατροφή σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για τα απόλυτα tips! The detox

Δε χρειάζεται να ξεκινήσετε όλη αυτή την προσπάθεια, έχοντας στο μυαλό σας ότι θα αποβάλλετε ολοκληρωτικά τη ζάχαρη από τη διατροφή σας δια βίου. Αντιθέτως, προτιμήστε ένα μικρό διάστημα και θέστε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για αποχή τουλάχιστον μίας εβδομάδας έως και ενός μήνα, προκειμένου να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης και να περιορίσετε την επιθυμία σας για την κατανάλωσή της. Με λίγα λόγια, προχωρήστε step by step και δώστε την ευκαιρία στον οργανισμό και στο σώμα σας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να σας οδηγήσουν εκεί όπου θέλετε να φτάσετε με τον πιο φυσικό τρόπο. Από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να “ακούσετε” το σώμα σας και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις αλλαγές που θα ακολουθήσουν σε αυτό, κατανοώντας πλήρως τα benefits που μπορεί να έχει για εσάς η αποχή από τη ζάχαρη.

Κόβοντας τα πρόσθετα σάκχαρα από τη διατροφή σας, θα δείτε τη συνολική σας υγεία να βελτιώνεται σημαντικά κι αυτό που μπορείτε να κάνετε ως first step, είναι να μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά, τα επιδόρπια, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά ακόμη και ορισμένα καρυκεύματα και σάλτσες. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι΄αυτή την κίνηση που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σας.

Τhe tips

Προσοχή στις υγρές θερμίδες

Αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως η ζάχαρη δεν υπάρχει μόνο στα πεντανόστιμα desserts και στα επιδόρπια, αλλά και σε πολλά άλλα τρόφιμα ή και ροφήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι χυμοί -ναι, ακόμη και οι φυσικοί- γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τους μειώσετε ή -ιδανικά- να τους αποβάλλετε σταδιακά από την καθημερινότητά σας. Αντί να πιείτε για παράδειγμα έναν χυμό, προτιμήστε να καταναλώσετε άφοβα ολόκληρα τα φρούτα, καθώς ειδικά αυτή η εποχή έχει να σας προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές.

Νερό αντί για αναψυκτικά

Η μείωση των αναψυκτικών είναι καθοριστική σε όλη αυτή την προσπάθεια, αν και η αλήθεια είναι πως έτσι κι αλλιώς δεν αποτελούν part ενός healthy lifestyle, είτε θέλετε να αποβάλλετε τη ζάχαρη, είτε όχι. Αντικαταστήστε τα λοιπόν με άφθονο νερό και μοιάζει σίγουρο, πως πολύ σύντομα θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα που θα φέρουν τα σημάδια τους στο σώμα σας, στο δέρμα και στην ψυχοσύνθεσή σας. Σε περίπτωση που σας φαίνεται δύσκολη αυτή η αλλαγή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού, ξύλα κανέλας ή και δυόσμο στο νερό σας, έτσι ώστε να δώσετε γεύση με τους πιο φυσικούς τρόπους, πίνοντάς το πιο ευχάριστα. Ξεκινήστε άμεσα και τα benefits θα είναι πολλαπλά!

Προετοιμάστε τα γεύματά σας

Ποτέ δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι για οποιοδήποτε γεύμα, το οποίο δεν έχετε φτιάξει εσείς, καθώς πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνετε περιλαμβάνουν ζάχαρη, χωρίς να το γνωρίζετε. Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Πείτε ένα μεγάλο “ναι” στις handmade συνταγές που θα φέρουν την υπογραφή σας και θα μπορείτε να τις καταναλώσετε χωρίς τύψεις και περιττές σκέψεις, καθώς έτσι θα μπορέσετε να μείνετε μακριά από την κρυμμένη ζάχαρη που περιλαμβάνουν πολλά products. Ειδικά τώρα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, οι σαλάτες και τα φρούτα εποχής αποτελούν ιδανική επιλογή και την πιο σωστή βάση για ένα πλήρες γεύμα, ενώ αν ανήκετε στην κατηγορία των dessert-lovers, τα καλά νέα είναι πως πλέον υπάρχουν πολλές sugar-free εκδοχές γλυκών, που με ένα search θα σας πείσουν να τις εκτελέσετε και θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας.

Σύμμαχος η πρωτεΐνη

Η προσθήκη επιπλέον πρωτεΐνης στη διατροφή σας, είναι ένα ακόμη βασικό step, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα κάνει σημαντική διαφορά και θα σας επιτρέψει να βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο σας στόχο. Η πρωτεΐνη θα σας κρατήσει χορτάτους και θα μειώσει το αίσθημα της έντονης πείνας και είναι χαρακτηριστικό πως μία σειρά από έρευνες το τελευταίο διάστημα, έχουν δείξει πως μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε φυτικές ίνες, λιπαρά και πρωτεΐνες αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη.

Φρούτα

Last but not least, τα φρούτα είναι εδώ για να κάνουν πιο εύκολη και λαχταριστή τη ζωή σας κι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, είναι η κατάλληλη στιγμή να τα εντάξετε στη διατροφή σας. Σε στιγμές που θα αισθανθείτε μία έντονη διάθεση για γλυκό, μπορείτε να επιλέξετε δροσερά φρούτα εποχής, που εκτός από το γεγονός ότι είναι νόστιμα, παρέχουν στον οργανισμό και μια ποικιλία βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, φυτικών ινών και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών όπως τα αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία και την σωστή λειτουργία του.

Extra note: Η μείωση ή και η οριστική αποχή από τη ζάχαρη, δε συνδέεται αποκλειστικά με την απώλεια βάρους, αλλά με τη συνολική εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Είναι ένα step και μία αλλαγή που θα αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητά σας κι αυτό που χρειάζεται, είναι μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Κάντε αυτή τη χάρη στον εαυτό σας και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντικά benefits και αλλαγές εξωτερικά κι εσωτερικά…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments