Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Αυτά είναι τα πιο δύσκολα ενεργά μέτωπα [vid]

Φωτιά τώρα: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Αυτά είναι τα πιο δύσκολα ενεργά μέτωπα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

45 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο - Νεκρός 55χρονος στην Ηλεία, σκληρή μάχη με τη φωτιά και τον άνεμο δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πολλαπλές μάχες με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική, με τα μέτωπα σε Ηλεία, Αργολίδα και Αχαΐα να είναι τα πιο δύσκολα και να αναμένεται στις εν λόγω περιοχές να δοθεί ολονύκτια μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης με τη φωτιά.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πιο δύσκολες φωτιές μέχρι αυτήν την ώρα είναι αυτές στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Αλποχώρι Ηλείας.

Μεγάλος αντίπαλος παραμένουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που κατά τόπους φτάνουν μέχρι και τα 95 χιλιόμετρα την ώρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης που πραγματοποίησε νωρίτερα έκτακτη ενημέρωση, τόνισε ότι μόνο τις τελευταίες ώρες ξέσπασαν 45 πυρκαγιές, ενώ παράλληλα μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ήδη σταλεί 11 μηνύματα από το 112.

Φωτιές: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Το 112 ήχησε σε πολλές περιοχές για την προστασία των πολιτών από τα πύρινα μέτωπα, ενώ εξαιτίας βλάβης στο κεντρικό σύστημα το απόγευμα της Παρασκευής, οι ειδοποιήσεις στους κατοίκους γίνονταν μέσω των ΜΜΕ. Τα περισσότερα μηνύματα αφορούν  τις εκκενώσεις οικισμών στην Ηλεία, αλλά και στην Αχαΐα. Ειδικότερα:

20:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές περ.ιοχές Αντωναίικα και Λάτας απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών 19:56. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί & Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 19:18. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραιίκα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 18:56. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας στην Ηλεία απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 18:49. Ενεργοποιήθηκε το 112 για τις περιοχές Βάλβη και Μασουραίικα στην Ηλεία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην κοινότητα Αλποχωρίου του Πύργου. 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

Φωτιά στην Αργολίδα: Καλύτερη η εικόνα στο Κρανίδι – «Κάηκαν σπίτια», ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Καλύτερη είναι αργά το απόγευμα της Παρασκευής η εικόνα της φωτιάς που απείλησε για αρκετή ώρα το Κρανίδι. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην περιοχή είχαν απομείνει μερικές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για να τις σβήσουν.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00, ενώ οι συνθήκες στο σημείο ήταν εξαρχής ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 ελικόπτερα. Ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής με τους κατοίκους να φεύγουν προς την Ερμιόνη και το Πορτο Χέλι. Τα ενεργά μέτωπα ήταν πέντε μέσα στον οικισμό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, 3 με 4 σπίτια φαίνεται να έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περοχή του Κρανιδίου, ενώ η πυρκαγιά κινείται μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να φύγουν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments