Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Στην Ηλεία το βασικό μέτωπο της φωτιάς – Μάχη για τους πυροσβέστες σε 8 μέτωπα

Φωτιά τώρα: Στην Ηλεία το βασικό μέτωπο της φωτιάς – Μάχη για τους πυροσβέστες σε 8 μέτωπα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)//Η προσοχή έχει στραφεί στην Ηλεία αλλά και την Αργολίδα

Η προσοχή έχει στραφεί στην Ηλεία αλλά και την Αργολίδα

Εφιαλτική νύχτα αναμένεται για πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους σε Αχαϊα, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας, καθώς οι φωτιές που σημειώνονται από την Παρασκευή 21 Ιουνίου μαίνονται και ανά στιγμές ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους.

Η προσοχή έχει στραφεί στην Ηλεία αλλά και την Αργολίδα που τα πύρινα μέτωπα είναι επικίνδυνα. Το μεγάλο μέτωπο φωτιάς στην Ηλεία εκτείνεται από το Αλποχώρι μέχρι τη Μυρτιά. Στο δεύτερο δύσκολο μέτωπο, στην Αργολίδα οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ.

map.jpg

Παράλληλα, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας έχουν απομακρυνθεί προς Πύργο.

Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια ενώ στην Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του ενώ βοηθούσε στο έργο της κατάσβεσης τη φωτιάς που πλησίαζε το χωριό. Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον Πύργο στην περιοχή Ντόμπρινο, ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και στα Λαστέικα.

Νωρίτερα η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου πέρασε σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

Υπενθυμίζεται ότι το 112 στέλνει συνεχώς μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση.

Λίγο πριν τις 22:00 φωτιά ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο επικίνδυνων υλικών στο Πάνακτο Βοιωτίας. Έγινε έκρηξη, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη αν υπάρχουν θύματα. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι στον αποθηκευτικό χώρο πιθανόν να υπάρχουν χημικά υλικά ή πυρίτιδα.

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments