Ελλάδα

Καιρός τύπου «Hot-Dry-Windy»: Κόκκινος συναγερμός στην Αττική για εκδήλωση πυρκαγιών

Καιρός τύπου «Hot-Dry-Windy»: Κόκκινος συναγερμός στην Αττική για εκδήλωση πυρκαγιών

Πηγή Φωτογραφίας: freepik, Καιρός τύπου «Hot-Dry-Windy»: Κόκκινος συναγερμός στην Αττική για εκδήλωση πυρκαγιών

Δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες σε όλη τη χώρα, καθώς ο συνδυασμός ζέστης, ξηρασίας και μελτεμιών (Hot-Dry-Windy) αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες σε όλη τη χώρα, καθώς ο συνδυασμός ζέστης, ξηρασίας και μελτεμιών (Hot-Dry-Windy) αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μάλιστα, για πρώτη φορά μέσα στον Ιούνιο η Αττική βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό».

Κικίλιας: Βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς τον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 μέσα στην Αττική και 4 σε άλλες περιφέρειες. Δηλαδή, βρισκόμαστε σε red code κατάσταση συναγερμού. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον μας ή στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής» τόνισε σε δηλώσεις ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Κολυδάς: Δυνατό μελτέμι, ζέστη και ξηρασία την Παρασκευή -Μεγάλη επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς

«Καμπανάκι» για την Παρασκευή κρούει ο Θοδωρής Κολυδάς, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς το ενισχυμένο μελτέμι, η ζέστη και η ξηρασία αυξάνουν την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς, ειδικά την Παρασκευή.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η ζέστη θα είναι αισθητή και κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να «σπάσει» λόγω του μελτεμιού.

Η ανάρτηση του Θ. Κολυδά για τις καιρικές συνθήκες την Παρασκευή

«Δυνατό μελτέμι, ζέστη και ξηρασία -Μεγάλη επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η μεγαλύτερη βαρύτητα για την Παρασκευή -Η αυξημένη επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω του ενισχυμένου μελτεμιού, της ζέστης και του ξηρού καιρού.

Η ζέστη θα είναι αισθητή την Κυριακή και τη Δευτέρα, που θα “σπάσει” πρόσκαιρα το μελτέμι».

Τσατραφύλλιας: Καταβάτες άνεμοι πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα στην Αττική -Δύσκολο 48ωρο μπροστά μας

Δύσκολο αναμένεται το επόμενο 48ωρο στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν.

Σε ανάρτησή του, ο Γ. Τσατραφύλλιας σημειώνει ότι η Αττική θα βρεθεί σε κατάσταση συναγερμού από αύριο, Παρασκευή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες (36-37 βαθμοί Κελσίου) σε συνδυασμό με την ξηρασία, λόγω της ανομβρίας του χειμώνα, και τους θυελλώδεις ανέμους «θα εκτινάξουν την ευφλεκτότητα στα ύψη».

Τσατραφύλλιας: Η ανάρτησή του για την κατάσταση στην Αττική τις επόμενες ημέρες

«”Καταβάτες άνεμοι πυροδοτούν επικίνδυνα την ατμόσφαιρα αύριο στην Αττική…”

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρεθεί αύριο η Αττική, διότι εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν (36-37 βαθμοί) υπάρχει μεγάλη ξηρασία από την ανομβρία του Χειμώνα και θα πνέουν θυελλώδεις και ξηροί άνεμοι οι οποίοι κυριολεκτικά θα εκτινάξουν την ευφλεκτότητα στα ύψη.

Πρόκειται για τα γνωστά μας μελτέμια, τα οποία κατεβαίνοντας την Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Κιθαιρώνα (καταβάτες) όχι μόνο θα ενισχύονται και θα θερμαίνονται σημαντικά αλλά θα χάνουν και την υγρασία τους. Οι άνεμοι αυτοί θα πνέουν όλη την ημέρα την Παρασκευή, με τις μεγαλύτερες εντάσεις να σημειώνονται τις θερμές ώρες.

Προσοχή! Τη νύχτα προς το Σάββατο δεν θα σταματήσουν αλλά θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ.

Υ.Γ.: Άνεμοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κατεβαίνουν και το όρος Δίρφυς στην Εύβοια, τα όρη Πάρνωνα, Μαίναλο και Ταΰγετο στην Πελοπόννησο.

Ένα δύσκολο 48ωρο είναι μπροστά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments