Ελλάδα

Το πρώτο βράδυ του Απόστολου Λύτρα στις VIP φυλακές – Τα επισκεπτήρια και το πρόγραμμα που ακολουθεί

Το πρώτο βράδυ του Απόστολου Λύτρα στις VIP φυλακές – Τα επισκεπτήρια και το πρόγραμμα που ακολουθεί

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΙΝΩΝ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από τις μεγάλες ποινικές υποθέσεις, στη φυλακή για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του

Την πρώτη του νύχτα στον Κορυδαλλό πέρασε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στη φυλακή για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι στον Κορυδαλλό και στο κελί του στην ΣΤ’ πτέρυγα αυξημένων μέτρων, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με κρατούμενους που πιθανότατα έχει καταδικάσει) αλλά και λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Mega, βρίσκεται σε κελί με δύο κρατούμενους, επιχειρηματίες, ο ένας για οικονομικό έγκλημα και ο άλλος για ναρκωτικά. Έχει ήδη δεχθεί επισκέψεις από την αδελφή του και δικηγόρο του γραφείου του, ενώ καθημερινά έχει δικαίωμα να δέχεται επισκεπτήριο.

Το ανώτατο όριο προφυλάκισης είναι οι 18 μήνες, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν νομικοί, έχει δικαίωμα να καταθέσει αιτήσεις για αποφυλάκιση, την τύχη των οποίων θα κρίνουν αρμόδια όργανα. Στη δεύτερη παρέμβασή του ο Άρειος Πάγος έχει ζητήσει να γίνει κατά προτεραιότητα η ανάκριση, η έρευνα για την υπόθεση και η δίκη.

Ο Απόστολος Λύτρας, γνωστός δικηγόρος με ανάμειξη σε γνωστές και μεγάλες υποθέσεις και συχνή τηλεοπτική παρουσία, ξέσπασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με αγριότητα πάνω στην σύζυγό του, χτυπώντας την βίαια στο πρόσωπο και το κεφάλι και προκαλώντας της βαριά τραύματα, κατάγματα και κακώσεις, της έσπασε τη μύτη, της προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και στο πρόσωπο, της έσπασε το δάχτυλο όταν, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της κυρίας Πολυζωγοπούλου, έβαλε το χέρι της μπροστά στο πρόσωπό της για να προστατευτεί.

Από υπερασπιστής θυμάτων ενδοοικογενειακής κακοποίησης, έγινε θύτης, με το ξέσπασμα βίας πάνω στην σύζυγό του να προκαλεί σοκ. Και παρά την αρχική απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τη Δευτέρα, μια σειρά γεγονότων που ακολούθησαν, το επεισόδιο στο σπίτι που διαμένει η κυρία Πολυζωγοπούλου το βράδυ της Τρίτης, αλλά και τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε από την Κυριακή στην σύζυγό του, όπως και το γεγονός ότι τον αναζητούσαν να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά την μήνυση της συζύγου του και δεν τον έβρισκαν, οδήγησαν την ανακρίτρια να λάβει την απόφαση για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δικηγόρου και την προφυλάκιση του.

Τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν

Παρακάτω ακολουθούν τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέσα από καταθέσεις, απολογίες, μηνύσεις, δηλώσεις.

Ο άγριος ξυλοδαρμός της Πολυζωγοπούλου το βράδυ του Σαββάτου Η περιγραφή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου για τα όσα βίωσε τα βράδυ του Σαββάτου μέσα στο αυτοκίνητο του δικηγόρου στην παραλιακή προκαλούν σοκ.

Η ίδια υποστήριξε ότι στις 11 πήγαν με παρέα σε γνωστό εστιατόριο των νοτίων προαστίων και μισή ώρα αργότερα λογομάχησαν για ασήμαντη αφορμή. «Και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταγα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε, πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδελφή που μου κρατούσε την κόρη μου για να βγούμε και μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε, αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί», ανέφερε αρχικά η κυρία Πολυζωγοπούλου στην κατάθεσή της.

«Εγώ επειδή πραγματικά το είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη, πράγματι τον ακολούθησα και φύγαμε, για να μην εκτεθούμε στους φίλους μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει, μου έριξε την πρώτη μπουνιά στο πρόσωπο, άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση, σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε λίγο χώρο, σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο με τα χέρια του σε γροθιά. Ολη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει. Το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα, τα οποία κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου, για να ειδοποιήσω την αδελφή μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά, παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω, γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ. Ακόμη και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα. Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα, με όσες δυνάμεις είχα, γιατί ζαλιζόμουν πάρα πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη, του είπα ότι πάω να πλυθώ. Ανέβηκα στο δωμάτιο με σκοπό να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία. Ομως με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχισε να κρατάει το κινητό μου.μΖαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα. Εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο, του είπα ότι αν με πάει δεν θα πω ότι με χτύπησε αλλά ότι έπεσα μόνη μου.Πράγματι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και ότι θα με πάει στο νοσοκομείο».

Οπως έχει γίνει γνωστό πήγαν στο νοσοκομείο, με την κυρία Πολυζωγοπούλου να αναφέρει επίσης στην καταθεσή της ότι αμέσως μόλις έμεινε στο εξεταστήριο μόνη της με τον γιατρό και την νοσοκόμα τούς είπε ότι την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της, ενώ περιέγραψε το πώς χειρίστηκε εκείνη τη στιγμή την όλη υπόθεση με σκοπό και οι αρχές να ενημερωθούν για ό,τι είχε συμβεί και ο Απόστολος Λύτρας να μην φύγει από το νοσοκομείο πριν έρθει η αστυνομία.

Η δήλωση και απολογία Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη κρατήθηκε στην Ομόνοια και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα όπου ομολόγησε την πράξη του και αφέθηκε ελεύθερος με όρους να αλλάξει σπίτι, να μην πλησιάζει την κυρία Πολυζωγοπούλου και να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα υποστήριξης.

Ο ίδιος αμέσως μετά την απολογία του μίλησε στις κάμερες λέγοντας ότι «Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη για αυτό το οποίο συνέβη και από τη σύζυγό μου -την οποία πραγματικά υπεραγαπώ- και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό για το οποίο δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως κατέθεσε και η ίδια, δεν έχω υπάρξει ποτέ μου βίαιος. [..]Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο, μετά από αυτό το περιστατικό που έγινε, μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια».

Στην απολογία του, από την οποία πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του: «Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο, όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της, είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό, για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε.Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν και ο λεκτικός διαπληκτισμός. Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δύο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά». Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι η σύζυγος του πρότεινε να πουν ότι έπεσε από τη σκάλα και ότι εκείνος ήθελε να αναλάβει την ευθύνη. «Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία», φέρεται να υποστήριξε ακόμη.

Η κατάθεση του γιατρού που ενημέρωσε τις αρχές

Εντωμεταξύ σοκαριστική ήταν και η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την κυρία Πολυζωγοπούλου εκείνη τη νύχτα στην οποία περιγράφει την κατάσταση στην οποία πήγε στο νοσοκομείο η 37χρονη:

«Περί ώρα 1:30 με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία… Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης – παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτησή μου ποιος άνθρωπος τη χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».

Το σοβαρό επεισόδιο στην οικία Λύτρα το βράδυ της Τρίτης

Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε εκ νέου ένταση όταν στο σπίτι που διαμένει η κυρία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα μετέβησαν περίπου στις 10 το βράδυ η πρώην σύζυγος του δικηγόρου, με συγγενικό πρόσωπο και έναν δικηγόρο από το γραφείο Λύτρα και επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιου με κλειδί που κατείχε το συγγενικό πρόσωπο για να πάρουν ρούχα και χρήματα, όπως λέγεται, του δικηγόρου. Η 37χρονη δικηγόρος δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να μεταβούν στο σπίτι, πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή T-LiVe ανέφεραν ότι είχε απαντήσει αρνητικά στο μήνυμα του συγγενικού προσώπου που της είχε ζητήσει να πάνε στο σπίτι για να πάρουν πράγματα -ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχαν ξανά πάει τη Δευτέρα- λέγοντας ότι θα μεταβεί στον ψυχολόγο και ότι θα το κανονίσουν κάποια άλλη στιγμή.

Ωστόσο λίγο πριν τις 10 το βράδυ, έφθασαν εκεί με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του αστυνομικού σκοπού:

«Περί ώρα 21.55 ακόμα και ενω ο συνάδελφος απογευματινής αλλαγής ήταν στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα το κουδούνι για να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο, πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμένουμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε και μετά από 2 λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κύριες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τες ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά, ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με τον γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο».

«Τότε, με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα, ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή, άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;». Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικώς ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες».

Ο αστυνομικός σημείωσε στην κατάθεσή του ότι εκείνη την ώρα ειδοποιήθηκε πως χτύπησε το κουμπί πανικού.

«Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε οι προηγούμενοι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν. “Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε “γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”.

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε, απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία, «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα λίγο νερό».

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση τόσο κατά της πρώην συζύγου του κ.Λύτρα και του δικηγόρου που είχαν πάει στο σπίτι, όσο και κατα του Απόστολου Λύτρα. Η πρώην σύζυγος του δικηγόρου συνελήφθη επί τόπου και πήρε αναβολή στο αυτόφωρο, ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερο λόγω της ιδιότητάς του, ενώ τον Απόστολο Λύτρα τον έψαχνε η ΕΛΑΣ να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χωρίς να καταφέρει να τον εντοπίσει και χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Εντωμεταξύ ενημερώθηκε η ανακρίτρια, η οποία έχοντας μπροστά της τον φάκελο της μήνυσης της κυρίας Πολυζωγοπούλου αποφάσισε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κρίνοντας ότι ο δικηγόρος είχε παραβιάσει τους όρους που του ειχαν επιβληθεί.

Εντωμεταξύ στην δικογραφία περιλαμβάνονται και μηνύματα που έστελναν στην κυρία Πολυζωγοπούλου ο δικηγόρος που πήγε τελικά σπίτι της το βράδυ της Τρίτης αλλά και μηνύματα που της έστειλε ο Απόστολος Λύτρας, αλλά και μηνύματα στην ομαδική στο Viber που ήταν ο ποινικολόγος, ένας δικηγόρος του γραφείου τους και προστεθηκε και η κυρία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της.

Τι ανέφερε στη μήνυση της η Σοφία Πολυζωγοπούλου

«Παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί μου, ο ίδιος 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:34 (σ.σ. λίγη ώρα μετά την απολογία του) μετά μεσημβρίαν μου απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό αντίγραφα των οποίων θα σας προσκομίσω. Κατόπιν αυτών αναγκάστηκα να τον κάνω αποκλεισμό μέσω σχετικής εφαρμογής που έχει το κινητό μου.

Σήμερα (18-6-2024) και ώρα 22.42 ο Γ.Κ. συνάδελφος και συνεργάτης του συζύγου μου, με προσέθεσε σε μία ομαδική συνομιλία στο Viber, στην οποία συμμετείχα εγώ, ο σύζυγός μου και ο δικηγόρος. Μάλιστα η ίδια φέρεται να είπε πως είναι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από τον σύζυγό της καθώς ήδη ο δικηγόρος την έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να της μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό της, παρόλο που του έχει πει ότι δεν θέλει να έχει την παραμικρή επαφή.

Στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά. Σημειωτέον ότι μετά την απολογία του και αφού αφέθηκε ελεύθερος, οι κόρες του και ο εν λόγω δικηγόρος ήρθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι», φέρεται να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 37χρονη.

Όπως υποστηρίζει η 37χρονη, χθες το βράδυ στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς της και, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο δικηγόρος και τα παιδιά δεν σεβάστηκαν τα βαριά της τραύματα και την άθλια ψυχική της κατάσταση. Μάλιστα, η ίδια σημειώνει: «εγώ δεν αρνήθηκα να έρθουν, απλώς ζήτησα όχι εκείνη τη στιγμή».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η σύζυγος του ποινικολόγου, έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί από την ανακρίτρια:

«Τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν σήμερα για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δεν γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτησή μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας. Ήδη από χθες παρακολουθούμαι από ψυχολόγο της αστυνομίας και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου μου προκαλεί τρόμο και ανησυχία», σημειώνει.

Σε ότι αφορά στην περιγραφή του περιστατικου το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι της στον Γέρακα φέρεται να ανέφερε:

«Περίπου στις 10 το βράδυ βρισκόμουν στην οικία μου μαζί με τους γονείς μου και αφού έχω επιστρέψει λίγη ώρα με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχομαι, στην οποία με πηγαίνουν και με φέρνουν αστυνομικοί, αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. Να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δυο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγός μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης».

«Αμέσως πάτησα το μπουτόν πανικού που μου έχει χορηγηθεί από την αστυνομία και το ιδιωτικό κουμπί πανικού που έχω στην κατοχή μου και είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει απευθείας στην αστυνομία», περιέγραψε στην κατάθεσή της.

Στη συνέχεια η σύζυγος του Απ.Λύτρα αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν άτομα τα οποία είχαν εισέλθει στην αυλή του σπιτιού και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. «Εγώ βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και η μεγάλη κόρη του συζύγου μου.

Ο πατέρας μου φώναξε «τι κάνετε μέσα στο σπίτι;» και η πρώην σύζυγος απάντησε «εδώ είναι το σπίτι του Αποστολή και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε». Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού του ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάστασή μου και να μείνει μόνο το παιδί.

«Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα “αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε” και η πρώην σύζυγος φώναζε “θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”. Ο δε συνεργάτης – δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

Τέλος, η 37χρονη σημειώνει στην μήνυσή της ότι ο πρώην συνεργάτης και δικηγόρος και η πρώην σύζυγος ενήργησαν ως όργανα με την πειθώ, τις προτροπές και τη φορτικότητα του Απόστολου Λύτρα, με συνέπεια να έχει καταστεί ο ίδιος ηθικός αυτουργός των πράξεών τους, αλλά και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης των περιοριστικών όρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments