Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα, υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Άδωνις Γεωργιάδης: Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα, υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Adonis Georgiadis//Άδωνις Γεωργιάδης: Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα, υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Η προσβασιμότητα μάς αφορά όλους

Πρωταρχική μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προσβασιμότητα στα φάρμακα για όλους τους ασθενείς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε πως «σήμερα,  εδώ, στο Λουξεμβούργο, έχουμε μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουμε, για τον εμβολιασμό του καρκίνου που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω του εμβολιασμού, αλλά και για την ηπατίτιδα Β. Θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ε.Ε. θα εξασφαλίσει την καινοτομία και την πρόσβαση στα φάρμακα. Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments