Πολιτική

Κοινή εμφάνιση Σαμαρά – Καραμανλή και η ανησυχία του Μαξίμου

Κοινή εμφάνιση Σαμαρά – Καραμανλή και η ανησυχία του Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ θα μιλήσουν σε εκδήλωση την 1η Ιουλίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση της 1ης Ιουλίου, στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσουν για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανόλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας θα παραστούν σε μια δημόσια εκδήλωση για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές, όπου αναμένεται να μιλήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει μια ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι», ενώ αμέσως μετά θα λάβει τον λόγο ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Για πρώτη φορά, οι δύο πολιτικοί άνδρες μιλούν μαζί σε μια κοινή εκδήλωση. Αυτό θεωρείται θετικό σημάδι, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την απουσία τους από την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο συμμετείχαν στο συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο τον Απρίλιο, αλλά δεν έλαβαν τον λόγο.

Η αποστασιοποίηση των δύο ηγετών της γαλάζιας παράταξης και πρώην πρωθυπουργών από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γίνει φανερή και σε προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Η τελευταία ανοιχτή διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά από τις επιλογές Μητσοτάκη έγινε τον Ιανουάριο για το θέμα της ρύθμισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, με τη γνωστή δήλωσή του «ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μην απέχει και από τους υπουργούς να απέχουν;».

Έκτοτε έχει αφήσει σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης σε τουλάχιστον δύο δημόσιες ομιλίες του (πάλι στην Καλαμάτα και στην Κυπριακή πρεσβεία τον Απρίλιο), μιλώντας μεταξύ άλλων για τα αγροτικά και την ΚΑΠ και τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι πιο επιλεκτικός και υπαινικτικός στην κριτική του και πιο φειδωλός στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ωστόσο, σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέφρασε έντονη άποψη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ελληνοτουρκικών σχέσεων κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Κοττάκη. Η κοινή του παρουσία με τον Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργό, έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την εσωκομματική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας μετά τις απώλειες στις εκλογές. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θεωρεί την κοινή τους παρουσία ως μια καλή ευκαιρία και πρωτοβουλία, τονίζοντας τη σημασία του να ακούσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δύο πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργούς.

Το βιβλίο του Μανόλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» που παρουσιάζεται την 1η Ιουλίου στις 20:00 στο Πολεμικό Μουσείο πρωτοκυκλοφόρησε το 2021 από τις εκδόσεις Λιβάνη και είναι «μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης 2004-2009».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments