Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάμεσα σε κραδασμούς και σε φουρτούνες

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάμεσα σε κραδασμούς και σε φουρτούνες

Πηγή Φωτογραφίας: [370011] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τίποτε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές δεν είναι ίδιο.

Τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 9 Ιουνίου δεν είναι το ίδιο. Αυτό έγινε σαφές από τις κουβέντες που έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αρκετά στην άκρη το αφήγημα περί αυτόνομης πορείας. Στο Εκτελεστικό Γραφείο έγινε αποτίμηση του αποτελέσματος και όλοι συμφώνησαν πως το κόμμα πρέπει να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς μέχρι το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου, που θα σηματοδοτηθεί το restart υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη για να επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας, καλώντας τα στελέχη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποφύγουν τον κατακερματισμό του χώρου. Αυτή η παρέμβαση αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για όσους ερμηνεύουν διαφορετικά το ποσοστό του 14,8% που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που η συζήτηση επικεντρώνεται στο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας αναφέρθηκε γενικά στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, υποδεικνύοντας ότι το κάλεσμα πρέπει να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε ήπιες αιχμές για την επικράτηση της επικοινωνίας έναντι της πολιτικής, προκαλώντας αντιδράσεις στον έβδομο όροφο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκε στο Ωδείο στις αρχές της εβδομάδας, ενώ η σύντομη παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στη διάσκεψη σχολιάστηκε στα πηγαδάκια. Οι δηλώσεις του Τσίπρα για την κυβερνητική υπόσταση της Κεντροαριστεράς προκάλεσαν συζητήσεις στην Κουμουνδούρου. Ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση, τον διάλογο και τις ιδέες. Ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε πως η δήλωση του Τσίπρα για το “όλοι μαζί” μας ενώνει ως προς τον στόχο που πρέπει να έχουμε. Η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι μια απλή συνεργασία μπορεί να οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην Κουμουνδούρου, η «μουρμούρα» για τη μη λειτουργία των οργάνων είναι διαρκής μετά την ολοκλήρωση των εκλογών. Η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε κριτική τονίζοντας πως «θα πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα όργανα, τα εκλεγμένα από τη βάση. Να γίνει συζήτηση. Είμαστε πολιτικό κόμμα. Η κομματική λειτουργία είναι αυτονόητη. Περιμένουμε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να γίνει η συζήτηση που εκκρεμεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει».

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα που ακολούθησε την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκάλεσε νέες αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου. Ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε μια σειρά συμπτώσεων που συνέβησαν μετά από μια ραδιοφωνική συνέντευξη, ενώ η απάντηση από την Κουμουνδούρου ήταν ότι ο Τσίπρας είχε ζητήσει να παραμείνει έμμισθος για περισσότερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει αρχικά. Πηγές της Κουμουνδούρου επισήμαιναν ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη, οι αργομισθίες στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν τελειώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments