Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα για απολύσεις και “αργομισθίες” στελεχών

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα για απολύσεις και “αργομισθίες” στελεχών

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Φουρτούνα με τις απολύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εσωστρέφεια έχει βυθιστεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με την συζήτηση για εκκαθαρίσεις και αργομισθίες να χτυπά και την πόρτα του Στέφανου Κασσελάκη την ώρα που τα οικονομικά του κόμματος χτυπούν κόκκινο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλονίζεται για μια ακόμη φορά από τη συζήτηση για τα οικονομικά του τα οποία όμως γίνονται το άρμα μια πολιτικής σύγκρουσης στο εσωτερικό του που διαιρεί τα στελέχη αντί να ενώνει το κόμμα και τη βάση.

Καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές στο εσωκομματικό πεδίο δεν μπορεί να αποφύγει αυτήν την παραδοχή, με νέους και παλιούς σκελετούς να αποκαλύπτονται. Οι απολύσεις επώνυμων στελεχών του κόμματος έχουν προκαλέσει νέα αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι ετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι οργανωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής νέας κεντρικής επιτροπής και της αδρανοποίησης των καθοδηγητικών οργάνων, μαζί με τη συζήτηση για τους “αργόμισθους”, δημιουργούν επικίνδυνο κλίμα στο εσωκομματικό πεδίο.

Μετά την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου και την παρά λίγο απομάκρυνση του Κώστα Ζαχαριάδη, στην αιφνίδια διακοπή της σύμβασής του επανήλθε χθες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Τσίπρας, καταγγέλλοντας τις διαρροές της Κουμουνδούρου περί «αργομισθίας». Ο ίδιος έκανε λόγο για «κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων» αφήνοντας, ωστόσο, δημόσια έναν υπαινιγμό περί διαβλητότητας των εσωκομματικών εκλογών για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως «εκλογές» για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα».

Οι απολύσεις από την εποχή της πρώτης και δεύτερης διάσπασης, με πρώτη του Διονύση Τεμπονέρα, στη συνέχεια του οικονομικού διευθυντή Θύμιου Γεωργακόπουλου και τώρα των Θεοχαρόπουλου και Τσίπρα ανοίγουν για μια ακόμη φορά τη συζήτηση για το ποιοι, πόσοι και με ποιο κόστος απασχολούνται στο ΣΥΡΙΖΑ από όταν ανάλαβε ο κ. Κασσελάκης πρόεδρος.

Η γενική αίσθηση είναι ότι τους τελευταίους εννιά μήνες χωρίς να έχουν απομακρυνθεί στελέχη που δεν είχαν ουσιαστικό αντικείμενο στο κόμμα έχουν γίνει πολλές προσλήψεις νέων στελεχών, πολλοί μάλιστα από τους οποίους δεν είχαν ποτέ κάποιου είδους σχέση είτε πολιτική είτε επαγγελματική με το ΣΎΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναβάθμισε τη συζήτηση για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας ουσιαστικά ζήτημα διαφάνειας στο κόμμα με προφανή στόχο να οριοθετηθεί και η προσβλητική συζήτηση που άνοιξε με ευθύνη της Κουμουνδούρου για «αργομισθίες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει να επιβληθεί διαύγεια και στα κόμματα για να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και να την εφαρμόσει ο κ. Κασσελάκης και μέχρι τότε να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσα παίρνουν, πόσοι προσελήφθησαν επί προεδρίας του και πόσοι εργάζονται στα Ινστιτούτα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments