Ελλάδα

Διάσπαρτες εστίες στην Άνδρο με 8 μποφόρ – Σε εξέλιξη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης, ήχησε 112

Διάσπαρτες εστίες στην Άνδρο με 8 μποφόρ – Σε εξέλιξη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης, ήχησε 112

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΕΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (ArcadiaPortal.gr / EUROKINISSI)

Δύσκολη προμηνύεται η αποψινή νύχτα καθώς υπάρχει πιθανότητα αναζωπυρώσεων σε πολλές περιοχές εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Σκληρές μάχες με τις φλόγες δίνουν και σήμερα οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας και στους Ασκητές Ροδόπης όπου εκδόθηκε και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

66 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Με ενημέρωση της η Πυροσβεστική τόνισε πως το τελευταίο 24ωρο στη χώρα ξέσπασαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα: Από Ω/18:00/21-06-2024 έως Ω/18:00/22-06-2024 εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκατέσσερις (14).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Κινδύνευσαν σπίτια στην Εύβοια

Στην Εύβοια επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και μηχανήματα έργου, ενώ οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο Κοντοδεσπότι των Ψαχνών συνεχίζουν να δίνουν την μάχη τους να περιορίσουν τις φλόγες. Τα 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα 2 ελικόπτερα έκλεισαν το μέτωπο της φωτιάς προς την δασική περιοχή αλλά η μάχη συνεχίζεται από εδάφους και αέρος.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί και μια αποθήκη λαδιών και η περιοχή έχει γεμίσει με πυκνούς μαύρους καπνούς.

«Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και σημειώνει πως «τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.»

Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δεν έκρυβε την αγωνία του για τις εξελίξεις καθώς δήλωνε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως «έχουμε μεγάλη φωτιά και πηγαίνει σε δασική έκταση. Ανησυχώ γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments