Ελλάδα

Φωτιές τώρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία – Καταστροφές σε σπίτια [vid]

Φωτιές τώρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Ηλεία – Καταστροφές σε σπίτια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ. (EUROKINISSI-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΓΡΕΣ)

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι - Οριοθετημένη η φωτιά στην Ύδρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από τη. Τοπική αυτοδιοίκηση Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, όπως επίσης και τον θάνατο ενός 55χρονου από την περιοχή της Μυρτιάς.

Σήμερα αναμένονται άνεμοι 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των διάσπαρτων εστιών. Oι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν όλη την νύχτα επί ποδός, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές.

Μαζαράκι, Πρόδρομος, Λάττα, Απιδούλα και άλλοι οικισμοί κινδύνεψαν. Οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας, για να απομακρυνθούν από τους οικισμούς που κινδίνευαν. Οι φλόγες προκάλεσαν καταστροφές σε οικίες, ποιμνιοστάσια και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και στον δασικό πλούτο της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments