Policy Briefs

Όρμπαν: “Ουγγαροφοβικός” ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Όρμπαν: “Ουγγαροφοβικός” ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Πηγή Φωτογραφίας: Daily News Hungary

Βέλη και κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ευθεία επίθεση στον Πρόεδρο του ΕΛΚ εξαπέλυσε ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορώντας τον για αντιουγγρική στάση.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, το κόμμα του οποίου έχει χωρίσει τους δρόμους του με την κεντροδεξιά ομάδα του ΕΚ χρησιμοποίησε τον όρο ουγγαροφοβικός για τον Μάνφρεντ Bέμπερ.

«Όσο ο Μάνφρεντ Βέμπερ ηγείται στο Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει καμία σημασία τι λένε οι παρατάξεις που μετέχουν στο ΕΛΚ. Είναι ένα σόου. Υπάρχει ξεκάθαρη πορεία κι ο Μάνφρεντ Βέμπερ ένα στόχο που είναι κοντά στην καρδιά του, να πλήξει την Ουγγαρία», ανάφερε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Οι επιθέσεις εκδηλώνονται μετά την πρόσκληση και αποδοχή της στον Πέτερ Μαγιάρ, άλλοτε μέλος του κόμματος του Όρμπαν και τώρα επικεφαλής του TISZA.

Το FIDESZ αποχώρησε από το ΕΛΚ το 2021 μετά την ψηφοφορία που άνοιγε τον δρόμο είτε για την αποβολή του είτε για τον αποκλεισμό του.

«Υπενθυμίζω σε όλους ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του ευρωκοινοβουλίου με τις δικές μου ψήφους. Η θέση του FIDESZ για το ποιος έπρεπε να είναι πρόεδρος στην κομισιόν ήταν πραγματικά καθοριστική. Υπήρξαν φυσικά προβλήματα με την φον ντερ Λάιεν επίσης. Αλλά όπως έχω πει μοιάζει με μπάτλερ μπροστά στην Ουγγαροφοβία από την οποίαν διέπεται ο Μάνφρεντ Βέμπερ», τόνισε ο Βίκτορ Όρμπαν. Στις ευρωεκλογές ο Μαγιάρ απέσπασε 7 από τις 21 έδρες που αναλογούν στην Ουγγαρία. Η συμμαχία με επικεφαλής το κόμμα του Όρμπαν 11.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments