Πολιτική

Αντιπολίτευση: Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τα αγροτικά θέματα

Αντιπολίτευση: Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τα αγροτικά θέματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρή κριτική από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Δριμύτατη κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Δεν τρέφαμε αυταπάτες, γνωρίζουμε 5 χρόνια τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο ευελπιστούσαμε ότι η κατακρήμνιση από το 41% στο 28%, θα έκανε τους κυβερνώντες να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην ελληνική περιφέρεια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο (πέμπτο κατά σειρά) Υπουργό του για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και να θέσει (για πολλοστή φορά) τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του έργου στον συγκεκριμένο τομέα, αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την άγνοια, την ανεπάρκεια, την αλαζονεία και την αναλγησία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης», σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή η κριτική από ΠΑΣΟΚ

«Κατά την πρώτη επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο πριν πέντε χρόνια (Ιούλιος 2019), είχε θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα ως κεντρικής πολιτικής επιλογής του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, οι αγρότες βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνεται. Πλήρης αποτυχία», επισημαίνει κοινή ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και των βουλευτών Μανόλη Χνάρη – Χριστίνας Σταρακά, υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Είναι γνωστό σε όλους πως τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί πέντε υπουργοί ΥΠΑΑΤ, χωρίς να έχει εκπονηθεί ένα συγκροτημένο και οργανωμένο σχέδιο αγροτικής πολιτικής, προστίθεται.

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα και στο αφορολόγητο πετρέλαιο Ο «πρωθυπουργός υποκρίθηκε ότι τώρα ανακάλυψε πως στην παραγωγή τροφίμων και αγροεφοδίων τις τιμές εκτινάσσουν μια χούφτα μονοπώλια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να εξοφληθούν επιτέλους οι επιδοτήσεις χωρίς τις περικοπές της νέας ΚΑΠ», ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments