Πολιτική

Κυβέρνηση: Τρεις ηχηρές κινήσεις μετά τις ευρωεκλογές

Κυβέρνηση: Τρεις ηχηρές κινήσεις μετά τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Να κλείσει άμεσα τις πληγές των ευρωεκλογών επιχειρεί ο πρωθυπουργός.

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τους επικριτές του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει καθόλου αψήφιστα το μήνυμα των ευρωεκλογών, προχωρώντας σε δέκα μόλις ημέρες μετά τις κάλπες σε τρεις ηχηρές κινήσεις. Oλα ξεκίνησαν με τον ανασχηματισμό, όπου οι αλλαγές είχαν ως γνωστόν επίκεντρο τα «βασικά» υπουργεία στα οποία είχε εντοπιστεί το «κυβερνητικό πρόβλημα», με τις τοποθετήσεις των νέων υπουργών να έχουν στόχο, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά, τη σηματοδότηση του «νέου ξεκινήματος» που είπε ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έδειξε την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των πολιτών, δηλώνοντας ότι έλαβε το μήνυμα. Πριν από μόλις δύο ημέρες, ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής για έξι ακόμη μήνες, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος για τα νοικοκυριά.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα 300 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπραχθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023 θα διατεθούν στο τέλος του έτους για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών, ιδίως συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φορολογία ύψους 33% ως μια δίκαιη απόφαση, λόγω των υψηλών κερδών που είχαν τα διυλιστήρια εξαιτίας των αλλαγών στη διεθνή αγορά πετρελαιοειδών. Επιπλέον, υπενθύμισε τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ταξί και τον καφέ για take away και delivery, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και την αύξηση των μισθών, καθώς η ακρίβεια υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη θέμα που επηρέασε την κάλπη της 9ης Ιουνίου, αναφέροντας ότι δεν θα αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία της πολιτικής απόφασης, αλλά αναγνώρισε την ύπαρξη αδικιών που θα πρέπει να διορθωθούν. Προέβη στην παράταση του προγράμματος φθηνού ρεύματος για τους αγρότες. Με αυτές τις κινήσεις, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να ανταποκριθεί άμεσα στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και να μην χάσει περισσότερο χρόνο. Οι επόμενες μετρήσεις θα δείξουν εάν το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι μόνιμο και εάν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεχίσει από εκεί που είχε αφήσει το νήμα ένα χρόνο πριν.

Στο πλαίσιο αυτό, στην κυβέρνηση παρακολουθούν και τα όσα συμβαίνουν στην Κεντροαριστερά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν παρουσιάζει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση παρά μόνον «κλισέ, τσιτάτα και προσωπικές φιλοδοξίες» και προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή και να παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα σε αντιπαράσταση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Ελπίζω πως θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέλος, αναφερόμενος στα Σκόπια είπε πως πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια, αλλιώς «ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας θα βρεθεί σε μία πολύ άβολη θέση εάν επιμείνει όταν συναντηθούμε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments