Πολιτική

Σκέρτσος: Η λάθος συνταγή της αντιπολίτευσης και το λάθος παράδειγμα της Ισπανία κατά της ακρίβειας

Σκέρτσος: Η λάθος συνταγή της αντιπολίτευσης και το λάθος παράδειγμα της Ισπανία κατά της ακρίβειας

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Επικρατείας αναλύει αν περνάει τελικά στις τιμές του καταναλωτή ο μειωμένος ΦΠΑ και διαμηνύει ότι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην επώδυνη περιπέτεια της πολυετούς κρίσης.

Ανάρτηση στο Facebook με την οποία αναλύει αν τελικά περνάει στις τιμές για τον καταναλωτή ή όχι ο μειωμένος ΦΠΑ έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος περιγράφει «το αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό» κατηγορώντας την αντιπολίτευση πουπ επικαλείται τη χώρα της Ιβηρικής για «λάθος συνταγή».

Ο Άκης Σκέρτσος παραθέτει «τρία στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση διότι προέρχονται από επίσημες πηγές της Eurostat και της Ισπανικής κεντρικής τράπεζας» και διαμηνύει ότι «δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην επώδυνη περιπέτεια της πολυετούς κρίσης».

Το κείμενο της ανάρτησης Σκέρτσου

Περνάει τελικά στις τιμές καταναλωτή ο μειωμένος ΦΠΑ ή όχι;

Το αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό.

Η μάχη για την ενίσχυση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων μαζί με τη βελτίωση του ανταγωνισμού και των τιμών υπέρ των καταναλωτών είναι διαρκής. Και τη δίνουμε με επιμονή, θάρρος, ειλικρίνεια και χωρίς δογματισμούς, όπως φάνηκε με τη δεύτερη κατά σειρά έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και τα βαριά πρόστιμα που πλέον επιβάλλονται σε όσες επιχειρήσεις παρανομούν.

Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για την αντιπολίτευση που επιμένει να εισηγείται τη λάθος συνταγή -δηλαδή την εύκολη αλλά κοστοβόρα και κυρίως αποτυχημένη λύση της μείωσης ΦΠΑ- αλλά και το λάθος παράδειγμα, αυτό της Ισπανίας που δοκίμασε τη μείωση ή και τον μηδενισμό του ΦΠΑ χωρίς να πετύχει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα. Αντιθέτως εξακολουθεί να σημειώνει υψηλότερο πληθωρισμό από την Ελλάδα που έχει υψηλότερο ΦΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments