Πολιτική

Στην τελική ευθεία για τον Προσωπικό Αριθμό

Στην τελική ευθεία για τον Προσωπικό Αριθμό

Πηγή Φωτογραφίας: [368296] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης και της μείωσης της γραφειοκρατίας.

Πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης και της μείωσης της γραφειοκρατίας, ωστόσο, για να τεθεί σε εφαρμογή χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια.

Ο λόγος για τον Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) τον οποίο θα αποκτήσουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων. Θα μας συνοδεύει για όλη μας τη ζωή και θα αντικαταστήσει οποιονδήποτε άλλο για τις συναλλαγές μας με το δημόσιο (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας κ.λ.π.).

Σύμφωνα με τον νόμο 4727/2020, ο Προσωπικός Αριθμός αποτελεί στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα. Απαιτείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) βάσει της εθνικής νομοθεσίας. Ο Προσωπικός Αριθμός αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τα 9 είναι το ΑΦΜ μας.

Σύμφωνα χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τη διαδικασία χορήγησης του Προσωπικού Αριθμού, έχει λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments