Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν τα μποφόρ για τα απολυμένα στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν τα μποφόρ για τα απολυμένα στελέχη

Πηγή Φωτογραφίας: [370011] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε απόλυτη ρήξη με το κόμμα ο κ. Γ. Τσίπρας.

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα μεταξύ κορυφαίων στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες από εδώ και στο εξής. Η Βούλα Κεχαγιά στο Action 24 δήλωσε πως ο κ. Γιώργος Τσίπρας ζήτησε να παραταθεί για ένα μήνα η σύμβασή του όταν έγινε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, για να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που ήθελε. Συμπλήρωσε πως «το αίτημα έγινε δεκτό, γιατί υπάρχει πάντα η ανθρώπινη διάσταση, και παρατάθηκε η σύμβασή του και μέχρι τις ευρωεκλογές».

Ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απάντησε με έντονο τρόπο, λέγοντας ότι οι κατηγορίες για αργομισθία, αίτημα για εξαίρεση στη μισθοδοσία και αίτημα για ασφαλιστική κάλυψη είναι απλώς κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Επίσης, αναφέρθηκε στο ηθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου, το οποίο προκαλεί αηδία. Ο Γιώργος Τσίπρας επίσης έθιξε τις προκριματικές κάλπες που στήθηκαν στην Κουμουνδούρου για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών, δηλώνοντας ότι περιμένει να δει τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η εσωκομματική αντιπολίτευση συσπειρώθηκε, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση, η ηγεσία προχώρησε σε εκδικητικές κινήσεις επειδή οι απόψεις τους διέφεραν από αυτές που επιθυμούσε ο κ. Κασσελάκης. Κάλεσε επίσης τον Κασσελάκη να δημοσιοποιήσει τα μισθολογικά στοιχεία των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αριθμό των προσλήψεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Δεν υπάρχει λίστα προσώπων προς απομάκρυνση στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου. Αν και είχε αναφερθεί πως ο Κώστας Ζαχαριάδης θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στη λίστα, ο Γιώργος Καραμέρος, του οποίου επιστημονικός συνεργάτης ήταν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αποκλείει τέτοια ενέργεια. Ωστόσο, κάθε βουλευτής έχει την ευχέρεια να διαφυλάξει τους συνεργάτες του.

Αυτή η ανακατωσούρα που έχει προκληθεί ανέβασε τους τόνους και όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οσοι είχαν χτυπήσει καμπανάκι για τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη και για τη μη λειτουργία των οργάνων βγαίνουν όλο και πιο μπροστά. Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε, σε συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και την ευθύνη έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό. Να μη λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ», συμπληρώνοντας πως πρέπει να απολογηθεί για τον στόχο του 20% που είχε βάλει και τον οποίο δεν πέτυχε.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη διάσκεψη που διοργάνωσε το ινστιτούτο του, η συζήτηση για το πώς η ενωμένη Κεντροαριστερά μπορεί να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία έχει ενταθεί. Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ότι, αν η συζήτηση ανοίξει, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Τόνισε ότι τον ενδιαφέρει να είναι χρήσιμος και θεωρεί αυτές τις συνεργασίες πολύ σημαντικές. Ανέφερε επίσης ότι θα είναι παρών σε όλες τις διαδικασίες που οδηγούν σε μια τέτοια επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments