Γεωπολιτικά

Βόρεια Μακεδονία: «Τριπλή» πρόκληση Μίτσκοσκι στις προγραμματικές δηλώσεις [vid]

Βόρεια Μακεδονία: «Τριπλή» πρόκληση Μίτσκοσκι στις προγραμματικές δηλώσεις [vid]
Αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές τη χώρα του ως «Μακεδονία».

Πρόκληση κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βόρεια Μακεδονία, όταν ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι  αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα του ως «Μακεδονία».

Σήμερα το μεσημέρι άρχισε στη Βουλή της χώρας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της.

O Μίτσκοσκι περιέγραψε τη χώρα με τα πιο “μελανά” χρώματα, κατηγορώντας την απερχόμενη κυβέρνηση ως υπεύθυνη γι΄αυτό και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ανόρθωση της οικονομίας και στην ανάπτυξη.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.

Η συνεδρίαση της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο Κυριακή τα μεσάνυχτα  με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Μίτσκοσκι δήλωσε πρόσφατα ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments