Διεθνή

Ρόμπερτ Χάμπεκ: Οικονομικές επιπτώσεις για την Κίνα αν συνεχίσει να στηρίζει τη Ρωσία

Ρόμπερτ Χάμπεκ: Οικονομικές επιπτώσεις για την Κίνα αν συνεχίσει να στηρίζει τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: pronews.gr//Ρόμπερτ Χάμπεκ: Οικονομικές επιπτώσεις για την Κίνα αν συνεχίσει να στηρίζει τη Ρωσία

O πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας και της Ευρώπης, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών στο Πεκίνο.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ προειδοποίησε και πάλι σήμερα την κινεζική κυβέρνηση για οικονομικές συνέπειες όσον αφορά την υποστήριξή της προς τη Ρωσία, ανέφερε το DPA.

Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας και της Ευρώπης, δήλωσε ο Χάμπεκ στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια συνάντησης με Κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους για θέματα κλίματος. Ο Χάμπεκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, έκανε παρόμοια σχόλια χθες.

Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο συνάδελφος του, Τζενγκ Σαντζιε, πρόεδρος της ισχυρής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC). Η Αρχή είναι επιφορτισμένη με την καθοδήγηση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

«Θα ενεργούσαμε διαφορετικά και σίγουρα όχι τόσο σταθερά όταν αναλύαμε πού έχουμε εξαρτήσεις από πρώτες ύλες και τεχνικά αγαθά, αν δεν υπήρχε αυτός ο πόλεμος ή η υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε ο Χάμπεκ. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εξεταστούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, πρόσθεσε: «Οι σχέσεις μας, οι άμεσες σχέσεις μας έχουν ήδη επηρεαστεί αρνητικά», σημείωσε ο Χάμπεκ.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Σαγκάη αργότερα σήμερα, τόνισε τον κίνδυνο να πέσουν αγαθά σε ρωσικά χέρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βλάψουν τα δυτικά συμφέροντα.

Ο αντικαγκελάριος προειδοποίησε ότι τα αγαθά διπλής χρήσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στον πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα, φθάνουν επί του παρόντος στη Ρωσία μέσω της Κίνας«Αυτή είναι μια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης», είπε.

Το εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 40% από το προηγούμενο έτος, πρόσθεσε ο Χάμπεκ, λέγοντας ότι περίπου το ήμισυ αυτής της αύξησης θα μπορούσε να αποδοθεί σε αγαθά διπλής χρήσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments