Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή και σε ορθόδοξη εκκλησία στο Νταγκεστάν

Τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή και σε ορθόδοξη εκκλησία στο Νταγκεστάν

Πηγή Φωτογραφίας: CBS

Ανάμεσα στους νεκρούς δύο αστυνομικούς και ένας ιερέας - Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίες - Στις φλόγες η συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ - Τουλάχιστον 10 οι τρομοκράτες.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη έχουν τραυματιστεί μετά από συντονισμένη επίθεση τρομοκρατών στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μακτσκάλα, στην περιοχή του Νταγκεστάν. στη Ρωσία. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο αστυνομικοί και ένας ιερέας, ενώ οι φωτογραφίες δείχνουν δύο τρομοκράτες να είναι νεκροί στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ και έβαλαν φωτιά σε συναγωγή στην πόλη Ντέμπρεντ, ενώ η πόλη Μακτσκάλα, άλλη ένοπλη ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικούς, κατέλαβε τα οχήματά τους και άλλαξε πυροβολισμούς στη μέση του δρόμου, ενώ ανατινάχθηκε και αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρουν πηγές της ρωσικής κυβέρνησης, η ομάδα των τρομοκρατών που συντονισμένα στις δύο ρωσικές πόλεις, αριθμεί περισσότερα από δέκα άτομα. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε ορθόδοξη εκκλησία, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας ιερέας έχασε τη ζωή του.

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης ανέφεραν σε ρωσικά ΜΜΕ ότι ακούστηκε ένας άνδρας να φωνάζει «Αλαχού Άκμπαρ» και αμέσως μετά ένα αυτοκίνητο να ανατιναχτεί και να τυλίγεται στις φλόγες.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, δύο από τους τρομοκράτες «εξολοθρεύτηκαν» από άνδρες των ειδικών ρωσικών δυνάμεων. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments