Lifestyle

Ράνια Τζίμα: «Αν η μισή Ελλάδα δέρνει τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή, ποιος διαφωνεί σε αυτό;»

Ράνια Τζίμα: «Αν η μισή Ελλάδα δέρνει τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή, ποιος διαφωνεί σε αυτό;»

Πηγή Φωτογραφίας: SCREN/ ELENI

Ράνια Τζίμα: «Πρέπει να κάνουμε πραγματικές συζητήσεις με τα παιδιά μας για την ενδοοικογενειακή βία»

Η Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι!» το μεσημέρι της Κυριακής 23/6 και μίλησε για τη ζωή της, τα επαγγελματικά της, για τις ευρωεκλογές, για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, αλλά και για την ενδοοικογενειακή βία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rania Tzima (@rania.tzima)

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, αναφέρθηκε στην βραδιά των εκλογών την οποία για ακόμη μία φορά κάλυψε με απόλυτη επιτυχία το MEGA.

«Δεν μου άρεσε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη με το σκυλάκι»

«Ήταν μία “αναμενόμενη” βραδιά εκλογών, με την έννοια ότι είχαμε μία συζήτηση και με τον Γιάννη Πρετεντέρη και άλλους συναδέλφους, που έλεγαν ότι θα ήταν πιο flat εκλογές. Πίστευα πως θα δημιουργηθούν ζητήματα και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη και θα φέρει τριγμούς όπως και έφερε. Περιμέναμε την άνοδο της ακροδεξιάς. Το θέμα είναι πως το «μαζεύεις» αυτό. Είναι μεγάλες χώρες και μεγάλες οικονομίες σε κρίση εξ αυτού του λόγου, και μπορεί να φτάσει να επηρεάσει και εμάς. Έχει να κάνει και με τις δικές μας ευρωπαϊκές συμμαχίες. Το πόσο στέρεη κατάσταση βρίσκεται η Γαλλία, για την Ελλάδα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, για πράγματα που θέλουμε να πέτυχουμε. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν κουρασμένος από τις πολλές κάλπες ή έφταιγε η ζέστη. Πιστεύω ότι ο κόσμος ήθελε να πει «κάτι» με αυτή την ενέργειά του», είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

Και συνέχισε: «Δεν μου άρεσε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη με το σκυλάκι την ώρα που έφτανε στα γραφεία, να το βγάζει βόλτα, που «έγραφε» εκείνη την ώρα στον αέρα, δεν μου άρεσε επίσης η εικόνα να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μου να κυνηγούν έναν πολιτικό αρχηγό πίσω από κάτι θάμνους. Όλοι έχουν συνεισφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι ήταν κανένας ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών για την Νέα Αριστερά, το είπε και ο κ. Χαρίτσης. Από εκεί και πέρα, η ζωή δεν είναι μόνο για να κερδίζουμε, αλλά και για να χάνουμε. Περισσότερες φορές έχω χάσει παρά έχω κερδίσει. Πέφτεις, σηκώνεσαι, το σκέφτεσαι τι έχεις κάνει σωστά ή λάθος, και βλέπεις το αποτέλεσμα».

«Προσπαθώ να τον βοηθήσω να είναι εντάξει με την συνείδησή του»

Για τον σύζυγό της, για την στήριξή της προς το πρόσωπό του στην πολιτική συνεισφορά του, η Ράνια Τζίμα υπογράμμισε πως, «Ο Γαβριήλ έχει κάνει πολλές αλλαγές στα επαγγελματικά του για τα 10 χρόνια που είμαστε μαζί. Προσπαθώ να τον βοηθήσω να είναι εντάξει με την συνείδησή του, ό,τι και αν είναι αυτό. Μου βγαίνει φυσικά αυτό. Δεν είμαστε στην ίδια πλευρά πολιτικά με τον σύζυγό μου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Διαφωνούμε πάρα πολύ, μας χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις. Ο σύζυγός μου θέλω να είναι καλά».

Θα ασχολιόταν με την πολιτική;

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, «Με εκνευρίζει αυτή η ερώτηση. Αυτή την στιγμή η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι πουθενά στο οπτικό πεδίο μου. Ωστόσο δεν είμαι…μέντιουμ. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τίποτε που συμβαίνει στην ζωή μου, πού θα είμαι σε 5 χρόνια από τώρα. Δεν το ξέρω, και αυτό είναι η χαρά και η μαγεία της ζωής».

«Είναι πολύ σοκαριστική η υπόθεση Λύτρα, μεγάλη αγριότητα» Αναφορικά με την υπόθεση Λύτρα τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων η Ράνια Τζίμα.

«Δεν είχα καμία γνώση. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ τον Απόστολο Λύτρα, στα δελτία ειδήσεων δεν έχουμε συνήθως επαφή με τους δικηγόρους των υποθέσεων. Προφανώς από την δημόσια εικόνα του δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς αυτό. Είναι πολύ σοκαριστική υπόθεση, μεγάλη αγριότητα. Με ενοχλεί που έχουμε κάνει ένα λάθος σε αυτή την χώρα κατά την γνώμη μου· έχουμε ρίξει το βάρος στις γυναίκες. Ακόμη και το βάρος της αποδοχής και αναγνώρισης της βίας και καταγγελίας της βίας.

Λέμε συνέχεια «οι γυναίκες να μάθουν να αναγνωρίζουν την βία». Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα έχει όλη την ευθύνη, όχι δεν έχει όλη την ευθύνη όλων αυτών. Γιατί δεν κάμουμε μία συζήτηση για το πώς θα ξεκινήσουμε από τα μικρά αγοράκια, από την ηλικία των 5-7 ετών; Δεν έχω ακούσει τα υπουργεία να έχουν ως πλάνο να κάνουν μία συζήτηση τέτοια, σε επίπεδο εκπαίδευσης για όλο αυτό, στα παιδιά», σημείωσε.

«Θα μιλήσεις, και αν έχεις κόρη θα προσπαθήσεις να της εξηγήσεις ποια είναι τα όριά της, και πώς να τα υπερασπίζεται αλλά και αν έχεις γιο, να είσαι πολύ πάνω στον γιο σου», συμπλήρωσε.

«Αν η μισή Ελλάδα δέρνει τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή, ποιος διαφωνεί σε αυτό;» Για τα νέα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, η Ράνια Τζίμα δήλωσε:

«Πολύ σημαντική η παρέμβαση του κ. Φλωρίδη, το είπα και στο δελτίο πως οι νόμοι δεν είναι μόνο για να χρεώνονται στους υπουργούς αλλά και για να πιστώνονται. Αυτές είναι οι διατάξεις Φλωρίδη, που έχουν ένα καλό, ότι θα εφαρμοστούν άμεσα. Είναι σημαντικό ότι θα εκτίονται οι ποινές, δεν θα υπάρχει ο ανασταλτικός παράγοντας, είναι σημαντικό ότι οι γυναίκες δεν θα φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και να ξαναζούν αυτό που βίωσαν. Είναι σημαντικές παρεμβάσεις».

Για τις ενστάσεις των δικηγόρων σχετικά με τις διατάξεις Φλωρίδη ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μπει φυλακή»: «Ναι, αν η μισή Ελλάδα δέρνει, η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή. Δεν υπάρχει συζήτηση γι΄αυτό. Βρήκα ολόσωστη την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πρέπει να έχουμε κάπως τον νου μας για το πώς λειτουργούν οι δικαστές, και οι κρίνοντες κρίνονται. Ας μην φτάνουμε στο σημείο να παρεμβαίνει ο Άρειος Πάγος, έχουμε πειθαρχικά όργανα, ας το δούνε κάποιοί. Να υπάρχει η αισθητή στον πολίτη, ότι και η δικαιοσύνη έχει ένα «βλέμμα» πάνω της.

« Άνθρωπος από το παρελθόν μου, είχε βρει να αναστέλλει αντίδρασή μου»

Για τον χαρακτήρα της και τον δυναμισμό της, η Ράνια Τζίμα τόνισε πως, «δεν είμαι έτσι στην ζωή μου, όσοι με ξέρουν εκτός δουλειάς, το γνωρίζουν αυτό. Έχω πιάσει τον εαυτό μου, να καταλαβαίνει ότι εκ των υστέρων φοβόμουν παλαιότερα. Άνθρωπος από το παρελθόν μου, είχε βρει να αναστέλλει αντίδρασή μου, τρομακτικά υποδόριο. Δεν καταλάβαινα ότι φοβόμουν. Μου πήρε ένα χρονικό διάστημα να το κατανοήσω. Όταν μου συμβεί κάτι, το πρώτο άτομο που θα πάρω θα είναι η πρώτη μου ξαδέρφη μου, η Άρτεμις. Φυσικά και θα το συζητήσω όμως και με τον σύζυγό μου. το ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου τηλέφωνο δεν αναιρεί κάτι για την ζωή μου».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σε ευθεία κρίση στο εσωτερικό το»

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά η Ράνια Τζίμα υπογράμμισε: «Κατά την γνώμη μου το κόμμα που είναι σε ευθεία κρίση στο εσωτερικό του, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να «καθαρίσει μόνο του το πιάτο του». Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε αυτό και μετά, όποιος βγει και επιλεχθεί από την βάση του, είτε είναι ο κ. Ανδρουλάκης είτε όχι, μετά να σκεφτεί σε ποιους χώρους θα κάνει ανοίγματα. Αυτός ο κατακερματισμός δεν πρέπει να συνεχιστεί κατά την γνώμη μου, δεν έχει νόημα αυτό. Πολιτική κάνεις για την κοινωνία όχι για εσένα. Αν έχεις μια άποψη που αφορά στο 1% του πληθυσμού, δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να εκφραστεί απαραίτητα μέσα από ένα κόμμα. Πρέπει να βρεις την σύνδεση σου με την κοινωνία. Αυτό πρέπει να βρει ο προοδευτικός χώρος».

«Ο λαός θα απαντήσει εάν είναι ένα άτομο που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισε κλείνοντας: «Ο λαός θα απαντήσει εάν είναι ένα άτομο που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο, όταν φυσικά τεθεί αυτό το ερώτημα στην κάλπη. Έχω την αίσθηση ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό παράδειγμα για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι μια διακριτή περίπτωση σε αρκετά χαρακτηριστικά. Έχει κάποια επικοινωνιακά χαρίσματα, και θα περιμένουμε να δούμε πώς αυτό θα κριθεί από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments