Nέα της αγοράς

Προειδοποιήσεις από τη Nestle: Οι καταναλωτές θα αγοράζουν λιγότερη σοκολάτα

Προειδοποιήσεις από τη Nestle: Οι καταναλωτές θα αγοράζουν λιγότερη σοκολάτα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος λόγω μιας τεράστιας παγκόσμιας έλλειψης, καθιστώντας ακριβότερη την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, οι αγοραστές δεν έχουν ακόμη αισθανθεί τον πλήρη αντίκτυπο επειδή οι σοκολατοποιίες εξασφάλισαν και αντιστάθμισαν τις προμήθειες σε χαμηλότερες τιμές – και τώρα οι εταιρείες θα πρέπει αναπόφευκτα να αρχίσουν να μετακυλούν υψηλότερα κόστη, δήλωσε ο Mark Davies, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Confectionery UK & Ireland.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο αυξήθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ άνω των 11.000 δολαρίων ο τόνος στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο

Οι καταναλωτές πιθανώς θα περιορίσουν τις αγορές σοκολάτας, καθώς το φετινό ιστορικό ράλι των τιμών του κακάο σταδιακά φθάνει στους παρασκευαστές και τους αναγκάζει να αυξήσουν τις τιμές, προειδοποίησε στέλεχος της Nestle.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος λόγω μιας τεράστιας παγκόσμιας έλλειψης, καθιστώντας ακριβότερη την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής. Ωστόσο, οι αγοραστές δεν έχουν ακόμη αισθανθεί τον πλήρη αντίκτυπο επειδή οι σοκολατοποιίες εξασφάλισαν και αντιστάθμισαν τις προμήθειες σε χαμηλότερες τιμές – και τώρα οι εταιρείες θα πρέπει αναπόφευκτα να αρχίσουν να μετακυλούν υψηλότερα κόστη, δήλωσε ο Mark Davies, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Confectionery UK & Ireland.

«Η ζήτηση φαίνεται να είναι ανθεκτική αυτή τη στιγμή, αλλά καθώς οι τιμές ανεβαίνουν, θα περιμέναμε να δούμε μείωση της ζήτησης», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Γιορκ της Αγγλίας, το οποίο παράγει 200.000 μπάρες KitKat κάθε ώρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο αυξήθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ άνω των 11.000 δολαρίων ο τόνος στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, καθώς η κακή σοδειά στη Δυτική Αφρική περιόρισε την παραγωγή, πιέζοντας τους αγοραστές. Οι εταιρείες που εξασφάλισαν προμήθειες πολύ νωρίτερα έχουν κάπως προστατευτεί, αλλά θα αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος καθώς αγοράζουν σε τιμές που είναι σήμερα πολύ υψηλότερες.

«Μπορεί οι τιμές να μην φθάνουν το επίπεδο των 10.000 δολαρίων ανά τόνο», είπε ο Davies. Ωστόσο, οι τιμές του κακάο είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλές και η βιομηχανία δεν θα πρέπει «να φανταστεί ένα μέλλον όπου οι τιμές θα επιστρέψουν στα 2.500 δολάρια», είπε.

Το Bloomberg Intelligence επεσήμανε ότι οι σοκολατοβιομηχανίες θα αισθανθούν τον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών του κακάο σε διάστημα έξι έως 12 μηνών και στη συνέχεια θα το αντιμετωπίσουν και οι καταναλωτές. Η περιορισμένη προσφορά έχει ήδη ωθήσει ορισμένες σοκολατοποιίες να αυξήσουν τις τιμές λιανικής ή να παράγουν μικρότερες μπάρες και αυτό μπορεί να ωθήσει ορισμένες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν περισσότερα υποκατάστατα για το κακάο.

Το παγκόσμιο έλλειμμα κακάο αυτής της σεζόν θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, εν μέρει καθώς η κατανάλωση παραμένει σταθερή, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Κακάο στα τέλη Μαΐου. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι το ράλι έχει κορυφωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments