Οδηγός

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Λίγες ημέρες απέμειναν για την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία, και στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» προκειμένου αφενός να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το μέτρο και αφετέρου να κλείσουν πιθανές «τρύπες» που υπάρχουν, ώστε να μην παρατηρηθούν σοβαρές δυσλειτουργίες.

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του μέτρου στους δύο κλάδους

Λίγες ημέρες απέμειναν για την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία, και στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» προκειμένου αφενός να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το μέτρο και αφετέρου να κλείσουν πιθανές «τρύπες» που υπάρχουν, ώστε να μην παρατηρηθούν σοβαρές δυσλειτουργίες.

Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου εντάχθηκαν στο μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2024, ενώ από την 1η Ιουλίου 2024 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για τους συγκεκριμένους κλάδους. Σταδιακά, η εφαρμογή του μέτρου επεκτείνεται στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Στην ενημερωτική εγκύκλιο παρέχονται απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα σε σχέση με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε τράπεζες, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες security και ΔΕΚΟ. Όπως σημειώνεται, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στοχεύει στην πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα είναι δυνατή η καταχώρηση τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και υπερωριών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments