Πολιτική

Αναταράξεις και κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ

Αναταράξεις και κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στο κόμμα η συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Συνεχίζονται οι αναταράξεις και εσωκομματικοί κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη να δέχεται πιέσεις για να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

Κομβική είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου που ήταν από τους πρώτευες που έθεσαν θέμα ηγεσίας εμετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επανέρχεται τονίζοντας ότι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση και το restart του ΠΑΣΟΚ. Δεν παραλείπει όμως να στείλει μήνυμα και στην ηγεσία του κόμματος.

«Αύτη είναι η πρώτη προτεραιότητα, γιατί σε τελευταία ανάλυση ούτε ο Ν. Ανδρουλάκης ούτε οποιοσδήποτε. Πρόεδρος δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή. Μαζί μ’ αυτά και επιμένω σε αυτό είναι αποκατάσταση της θεσμικούς δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος εκφράζουν τη θέση τους για το πότε πρέπει να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

«Η άποψη μου είναι αυτές οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο, γιατί μέσα στο καλοκαίρι δεν θα έχουν προετοιμαστεί οι οργανώσεις και δεν υπάρχει προσέλευση» ανέφερε ο Γιώργος Νικητιάδης.

«Ένα δημοκρατικό κόμμα δεν αλλάζει το κόμμα αλλά τον πρόεδρο, αν κάτι δεν πάει καλά» επισήμανε η Κατερίνα Μπατζελή.

Την ίδια ώρα συζητήσεις επί συζητήσεων προκαλούν τα σενάρια και οι φήμες τόσο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς όσο και για την επιστροφή ή όχι του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπα σε ηγετικό ρόλο με στελέχη της Κουμουνδούρου να τοποθετούνται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μόνος του αποχωρούσε – Η κουβέντα για το αν θα επιστρέψει ο Τσίπρας, δεν βοηθάει αυτό που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα. Θέλει να δημιουργήσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» είπε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το στίγμα τους για την σύγκληση των κομμάτων της κεντροαριστεράς τοποθετούνται και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πρέπει να μπούμε άτσαλα στην συνένωση των κοινοβουλευτικών οργάνων το θέμα δεν είναι τεχνικό είναι πολιτικό» είπε το Πανάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments