Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ένδεια και απολύσεις φέρνουν γκρίνια

ΣΥΡΙΖΑ: Ένδεια και απολύσεις φέρνουν γκρίνια

Πηγή Φωτογραφίας: [369437] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέες μουρμούρες από τις απολύσεις και τις απομακρύνσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειωμό δεν έχει ο καυγάς στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν προκύψει διαφωνίες λόγω των απολύσεων των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα.

Παρότι δεν επιδείνωσε την κατάσταση, η εσωκομματική αντιπαράθεση συνεχίζεται, με τον Γιώργο Τσίπρα να κατηγορεί έντονα την ηγεσία του κόμματος για την υπόθεση που αφορά την εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου, Βούλα Κεχαγιά. Επιπλέον, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε υπονοούμενα για τον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με προσλήψεις ευνοούμενων από αυτόν, και ο Κώστας Ζαχαριάδης επιχείρησε να τροφοδοτήσει την ένταση.

Ωστόσο, όλος αυτός ο καυγάς δεν φέρνει στην επιφάνεια μόνο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένος σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία μοιραία αναμένεται να οδηγηθούν, σύντομα ή λίγο αργότερα, σε νέα εφ όλης της ύλης σύγκρουση. Επιπλέον, φαίνεται να αποκαλύπτει ότι τα οικονομικά του κόμματος κινούνται σε πολύ οριακό επίπεδο, γεγονός που δημιουργεί ευρύτερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους της Κουμουνδούρου. Ακόμη περισσότερο, αυτή η ανασφάλεια αφορά τους εργαζόμενους των κομματικών media, δηλαδή της Αυγής και του Κόκκινου, τα οποία απορροφούν πολύ μεγάλο μέρος της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και έχουν δεχθεί σκληρές επιθέσεις φιλοκασσελακικών στα social media, ιδίως συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε θετική γνώμη για την ιστορία της Αυγής και αναφέρθηκε στη συγκίνησή του όταν είδε μια φωτογραφία του Νίκου Μπελογιάννη στη δίκη του με την εφημερίδα. Αυτή η δήλωση κάπως καθησύχασε τα πράγματα, παρόλο που είχε μπερδέψει τον Νίκο Μπελογιάννη με τον Νίκο Πλουμπίδη. Επιπλέον, η Βούλα Κεχαγιά παραδέχθηκε ότι υπάρχει οικονομική στενότητα στην Κουμουνδούρου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μισή κρατική επιχορήγησή του. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Επιπλέον, πηγές από την Κουμουνδούρου διευκρίνισαν ότι οι απολύσεις δύο στελεχών αποστέλλουν ένα ευρύτερο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέχεται πλέον αργομισθίες.

Οι χαρακτηρισμοί του Γιώργου Τσίπρα για την Κουμουνδούρου φαίνεται να αντικατοπτρίζουν το γενικό κλίμα, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ερμήνευσε τη δική του απόλυση ως εσωκομματική δίωξη. Επιπλέον, ο Γιάννης Ραγκούσης πρότεινε Διαύγεια στα οικονομικά των κομμάτων και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποκαλύψει τους μισθοδοτούμενους και τους προσληφθέντες κατά την Προεδρία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments