Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τριβές προκαλεί το άνοιγμα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Τριβές προκαλεί το άνοιγμα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δεν νοείται συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που θέτουν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, το μήνυμα της Ολγας Γεροβασίλη.

Η βουλευτής του κόμματος και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με την Πλεύση Ελευθερίας, στην οποία απευθύνθηκε δημόσιο προσκλητήριο συνεργασίας από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Ερωτηθείσα σε συνέντευξή της με ποια κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για συνεννόηση στο χώρο της κεντροαριστεράς η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε ότι αυτή η συζήτηση αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. «Ας μη γελιόμαστε, αυτή η συζήτηση αφορά κατά κύριο λόγο τα δύο μεγάλα κόμματα αυτού του χώρου, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» τόνισε.

Στη συνέχεια, όμως, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με ένα κόμμα που αντιμετωπίζει “εθνολαϊκιστικά” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ειδικότερα, ανέφερε ότι η συζήτηση για συνεννόηση δεν αφορά πολιτικές δυνάμεις που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή αντιμετωπίζουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, με εθνικιστική οπτική.

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Κασσελάκης είχε προτείνει συνεργασία στην Πλεύση Ελευθερίας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα παροτρύνει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν μαζί στην παραγωγή προτάσεων νόμου. Επίσης, καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας για συνεργασία.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκφράζει τη θέση της για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και υποστηρίζει ότι η ψήφος υπέρ της ήταν αποτέλεσμα “εξαγοράς βουλευτών” τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βόρεια Μακεδονία. Σε μια πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη, δήλωσε: “Πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα εξαγοράς βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα, καθώς υπήρχαν άνθρωποι που άλλαξαν γνώμη και θέση χωρίς αιτιολόγηση και κάποιοι από αυτούς προωθήθηκαν πολιτικά και επωφελήθηκαν”. Επίσης, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ακύρωση της συμφωνίας.

Επισημίνετι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σκληρή κριτική για την κυβέρνηση και το VMRO της Βόρειας Μακεδονίας, κατηγορώντας τα ότι υπονομεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ανακοίνωση συμφωνεί με τις αντίστοιχες καταγγελίες της κυρίας Γεροβασίλη για “εθνολαϊκισμό” στην εξωτερική πολιτική. Η Κουμουνδούρου επεσήμανε, επίσης, ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι Νέα Δημοκρατία και VMRO προσπαθούν να υπονομεύσουν μια συμφωνία που έχει σημασία για τους λαούς των Βαλκανίων, με σκοπό να ελκύουν εθνικιστικές φωνές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments