Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει κοντά Meta και Apple

Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει κοντά Meta και Apple

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στην τεχνητή νοημοσύνη

Η φρενίτιδα που καταγράφεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ωθεί ακόμα και παραδοσιακούς αντιπάλους να αναζητούν πεδία συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, φέρεται ότι συζήτησε με την Apple για ενσωμάτωση στο σύστημα των iPhones του μοντέλου τους ΑΙ.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal άτομα που γνωρίζουν το θέμα, οι δύο εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας, ωστόσο ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, ούτε είναι βέβαιον ότι θα καταλήξουν.

Η Meta και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ελπίζουν να επωφεληθούν από τη μαζική διανομή της Apple μέσω των iPhone της – παρόμοια με αυτά που προσφέρει η Apple με το App Store της στο iPhone.

Συμμαχίες στην τεχνητή νοημοσύνη

Έχοντας καθυστερήσει στον τομέα της ΑΙ, η Apple έχει αναπτύξει τα δικά της μικρότερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί σε συνεργάτες για πιο σύνθετες ή συγκεκριμένες εργασίες. Όταν το Apple Intelligence αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της εταιρείας, το ChatGPT του OpenAI ανακοινώθηκε ως ο πρώτος συνεργάτης της εταιρείας.

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε με το καλύτερο», δήλωσε ο επικεφαλής λογισμικού της Apple, Craig Federighi , σημειώνοντας ότι το ChatGPT «αντιπροσωπεύει την καλύτερη επιλογή για τους χρήστες μας σήμερα». Είπε επίσης ότι η Apple ήθελε να ενσωματώσει και το Gemini της Google.

Εκτός από την Google και τη Meta, οι νεοσύστατες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης Anthropic και Perplexity έχουν επίσης συζητήσεις με την Apple για να φέρουν τις δικές τους πλατφόρμες τους στο Apple Intelligence, ανέφεραν πηγές στη WSJ.

Εάν η Apple συνάψει συμφωνίες με συνεργάτες πέρα ​​από το OpenAI, η Apple είπε ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ποια εξωτερικά μοντέλα AI θέλουν να χρησιμοποιήσουν εκτός από τα εσωτερικά συστήματα της Apple.

Οι συζητήσεις με τη Meta υπογραμμίζουν τις απίθανες συμμαχίες που σχηματίζονται μεταξύ μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία του OpenAI πρόκειται να ενσωματωθεί σε συσκευές Microsoft και Apple. Και μια συμφωνία Apple και Meta θα ήταν αξιοσημείωτη, δεδομένου του βαθμού διαμάχης των δύο εταιρειών για άλλα αναδυόμενα τεχνολογικά ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments