Διεθνή

Επιμένει στις προκλήσεις ο Μίτσκοσκι: “Επαίσχυντη” η Συμφωνία των Πρεσπών

Επιμένει στις προκλήσεις ο Μίτσκοσκι: “Επαίσχυντη” η Συμφωνία των Πρεσπών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επιμένει στις προκλήσεις ο Μίτσκοσκι: "Επαίσχυντη" η Συμφωνία των Πρεσπών

"Επαίσχυντη" χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της κυβέρνησής του.

“Επαίσχυντη” χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του και λίγο πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, αιτιολογώντας την επιλογή του να ορκιστεί ως πρωθυπουργός με το συνταγματικό όνομα της χώρας, χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» τον προσδιορισμό «Βόρεια» στην συνταγματική ονομασία της χώρας του, αλλά όπως είπε αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας και με τον οποίο, όπως συμπλήρωσε, καλείται να «συνθηκολογήσει».

Πάντως τόσο ο κ. Μίτσκοσκι όσο και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν σύμφωνα με το συνταγματικό όνομα της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Ορκίζομαι πως το αξίωμα του πρωθυπουργού/υπουργού θα το ασκώ υπεύθυνα και ευσυνείδητα, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αναφώνησαν ο νέος πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησής του, επαναλαμβάνοντας τον όρκο που υπαγόρευσε ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Άφριμ Γκάσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments