Nέα της αγοράς

Η BMW ακυρώνει συμβόλαιο με τη Northvolt για κυψέλες μπαταριών αξίας 2 δισ. ευρώ

Η BMW ακυρώνει συμβόλαιο με τη Northvolt για κυψέλες μπαταριών αξίας 2 δισ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: motorweek.org

Η BMW είχε παραγγείλει τις κυψέλες στη Northvolt για την πέμπτη γενιά μπαταριών της. Ο εφοδιασμός τους θα γινόταν από το εργοστάσιο της Northvolt στη Skelleftea της Σουηδίας.

«Η Northvolt και το BMW Group αποφάσισαν από κοινού να εστιάσουν τις δραστηριότητες της Northvolt στον στόχο της εξέλιξης κυψελών μπαταριών επόμενης γενιάς», ανέφερε η BMW σε δήλωσή της στις 20 Ιουνίου.

«Το BMW Group συνεχίζει να έχει έντονο ενδιαφέρον για την ίδρυση μιας μονάδας κυκλικών και βιώσιμων κυψελών μπαταριών υψηλών επιδόσεων στην Ευρώπη», ανέφερε.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το περιοδικό Manager, ανέφεραν ότι η Northvolt δεν μπορούσε να παραδώσει εγκαίρως μια μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας για κυψέλες μπαταριών. Η BMW υπέγραψε συμφωνία τον Ιούλιο του 2020 για την προμήθεια κυψελών μπαταριών από τη Northvolt για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Manager, η Northvolt είναι δύο χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα και αλλά και πίσω από τις προδιαγραφές. Η BMW παρήγγειλε τις κυψέλες Northvolt για την πέμπτη γενιά μπαταριών σε ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων iX και i4.

Ο Κορεάτης προμηθευτής Samsung SDI παρενέβη για να καλύψει το κενό, όπως αναφέρει το Manager, το οποίο ωστόσο αναφέρει ότι η BMW εξακολουθεί να υποστηρίζει τη Northvolt και η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει κυψέλες μπαταριών επόμενης γενιάς από την εταιρεία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Neue Klasse εφόσον βέβαια επιλυθούν οι δυσλειτουργίες.Η Northvolt δήλωσε στις 20 Ιουνίου ότι είναι επανεξετάζει τα σχέδιά της για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Borlange στην κεντρική Σουηδία. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Neue Klasse της BMW πρόκειται να παραχθούν σε εργοστάσιο της Northvolt στο Heide, στη βόρεια Γερμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments