Policy Briefs

Σολτς: Ανήσυχος για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Σολτς: Ανήσυχος για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Ο γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι ελπίζει πως η ακροδεξιά δεν θα είναι η νικήτρια σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ανησυχία του για το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

«Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία», τόνισε σήμερα ο Σολτς σε συνέντευξη στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα κόμματα που δεν είναι της Λεπέν» να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα, τόνισε, αναφερόμενος στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν. Ωστόσο δήλωσε «Οι Γάλλοι θα αποφασίζουν».

Συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η προεδρία του δεν αμφισβητείται, αλλά παρόλα αυτά ένα νέο ακροδεξιό κοινοβούλιο θα συνιστούσε μια αλλαγή, συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο πρόεδρος Μακρόν αποκλείει παραίτησή του ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε σήμερα «να δράσει μέχρι τον Μάιο του 2027», όποτε και λήγει η θητεία του, ακόμη κι αν το πολιτικό του στρατόπεδο βρεθεί σε ευάλωτη θέση απέναντι στην ακροδεξιά, μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, με τον Γάλλο πρόεδρο να παραδέχεται ότι «ο τρόπος διακυβέρνησης χρειάζεται βαθιές αλλαγές» μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Η επερχόμενη κυβέρνηση, η οποία θα αντικατοπτρίζει αναγκαία την ψήφο σας, θα συγκεντρώσει, ελπίζω, Ρεπουμπλικάνους από διαφορετικά φάσματα που θα γνωρίζουν με το θάρρος τους να αντιτάσσονται στα άκρα», τόνισε ο Μακρόν με ανοιχτή επιστολή του προς τους Γάλλους πολίτες, επιστολή που διανεμήθηκε στον Τύπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments