EDITOR'S PICK

Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στις «καρδιές» των Βρετανών τουριστών -«Ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός»

Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στις «καρδιές» των Βρετανών τουριστών -«Ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός»

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Πού ξοδεύουν οι Βρετανοί

Την πρώτη θέση στον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα, ως ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με την έρευνα Post Office Travel Money Holiday Spending Report, που δημοσίευσε η Daily Mail, το 94% των Βρετανών θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει καλή αξία, ενώ μόνο το 38% αξιολογεί ως τέτοια τη Σκανδιναβία (Νορβηγία, Δανία και Σουηδία).

Η δεύτερη χώρα με την καλύτερη αξία συνολικά είναι η ηπειρωτική Ισπανία (93%), ακολουθούμενη από τα Κανάρια Νησιά (93%), τα οποία καλύπτουν την Τενερίφη, τη Φουερτεβεντούρα, τη Γκραν Κανάρια, το Λανζαρότε, τη Λα Πάλμα, τη Λα Γκόμερα και το Ελ Ιερό.Ο προορισμός μακρινών διαδρομών με την καλύτερη βαθμολογία είναι η Ταϊλάνδη (89%), ακολουθούμενη από το Μεξικό (87%) και τη Νότια Αφρική (85%).

Ο προορισμός μακρινών αποστάσεων με τη χαμηλότερη βαθμολογία είναι η πόλη του Ντουμπάι (51%) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ο δεύτερος χειρότερος σε αξία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες (67%) και στη συνέχεια ο Μαυρίκιος (68%) στην Ανατολική Αφρική.

Πού ξοδεύουν οι Βρετανοί

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι πάνω από τρεις στους πέντε Βρετανούς – και το 68% των οικογενειών – σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος, με τα υπερπόντια ταξίδια να ονομάζονται ως η κορυφαία προτεραιότητα μετά την πληρωμή για τρόφιμα, ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης του νοικοκυριού.

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι τους στο εξωτερικό, σχεδόν τέσσερις στους πέντε (78%) παραθεριστές έθεσαν έναν προϋπολογισμό που κατά μέσο όρο έφτανε τις 334,47 λίρες ανά άτομο, αλλά μόνο το ένα τρίτο των παραθεριστών τον τήρησε – το 67% ξεπέρασε τον προϋπολογισμό του κατά μέσο όρο 154,62 λίρες.

Περισσότεροι από τους μισούς (57%) παραθεριστές που ξόδεψαν παραπάνω, «έριξαν την ευθύνη» στα γεύματα σε εστιατόρια, ενώ το 32% «κατονόμασε» ως υπαίτιους τα τρόφιμα και τα ποτά που αγοράστηκαν από τοπικό κατάστημα ή σούπερ μάρκετ.

Το ένα τρίτο (36%) αποδίδει την υπέρβαση των δαπανών του στο κόστος των ποτών και το 44% δηλώνει ότι ξόδεψε υπερβολικά για τα αξιοθέατα και τις εκδρομές.

Μια προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι το 84% των παραθεριστών ανησυχούν για το κόστος των γευμάτων, των ποτών και άλλων τουριστικών ειδών σε υπερπόντια θέρετρα και πόλεις.

Η λίστα με τους 28 δημοφιλέστερους προορισμούς Αναλυτικά η λίστα με τους 28 δημοφιλέστερους προορισμούς:

Ελλάδα Ισπανία (ηπειρωτική χώρα) Κανάρια Νησιά Πορτογαλία Τουρκία Βουλγαρία Ταϊλάνδη Βαλεαρίδες Νήσοι Μεξικό Μάλτα Κύπρος Νότια Αφρική Αίγυπτος Βιετνάμ Κροατία Καναδάς Ιταλία Νέα Ζηλανδία Καραϊβική Αυστραλία Σρι Λάνκα Κένυα Μαυρίκιος ΗΠΑ Γαλλία Ντουμπάι Ελβετία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments