Ελλάδα

Καραϊβάζ: Βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των αδερφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Καραϊβάζ: Βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των αδερφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ UNICEF ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Τα νέα στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν σε αυτόν ή σε αυτούς που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Νέα, σημαντικά στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ένω αύριο ξεκινάει η δίκη των δύο αδελφών, που προφυλακίστηκαν, καθώς κατηγορούνται για την εκτέλεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών που έχουν συλληφθεί και είναι προφυλακισμένοι, καθώς κατηγορούνται για τη δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ, έβγαλε… «λαβράκι».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ εντοπίστηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο αδερφών, με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν περαιτέρω έρευνα, για να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων.

Έτσι, με εντολή των δικαστικών αρχών θα ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί από που προήλθαν τα χρήματα κι εάν έχουν σχέση με τον χώρο της νύχτας.

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι ίσως συμπληρώσουν κάποια ακόμα κομμάτια του παζλ, που ενδεχομένως να τους οδηγήσουν στα ίχνη του ανθρώπου ή των ανθρώπων που έδωσαν την εντολή για να βγει από τη ζωή ο δημοσιογράφος. Κατά τις πληροφορίες, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για την αμοιβή που τους δόθηκε για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ως καταθέτης φαίνεται εταιρεία με έδρα χώρα του εξωτερικού.

Η υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του από δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα δίκυκλο. Οι αρχές έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου, με εντολή ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 28 Απριλίου 2023, η αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, οι οποίοι φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία.

Μετά από τις πολύωρες απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δύο αδέλφια ανέφερε ότι ο θάνατος του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν συμβόλαιο θανάτου και ότι είναι άγνωστος ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή.

Συγκεκριμένα, το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments