Ελλάδα

Τέλος και επίσημα το καθημερινό φύλλο της “Αυγής”: Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Τέλος και επίσημα το καθημερινό φύλλο της “Αυγής”: Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)

«Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως» αναφέρει το ΔΣ

Την επισημοποίηση της διακοπής κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει η ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Η ανακοίνωση μιλά για οικονομικό εξορθολογισμό αλλά και για αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδσοης και της ιστοσελίδας της εφημερίδας.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας αναφέρεται ότι η καθημερινή της κυκλοφορία δεν ξεπερνούσε τα 750 φύλλα πανελλαδικά.

Η ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024»

Αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ, σημειώνει: «Αυτός ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments