Γεωπολιτικά

Ο Αντόνιο Γκουντερες καταδικάζει τις επιθέσεις σε συναγωγή και εκκλησία στη Ρωσία

Ο Αντόνιο Γκουντερες καταδικάζει τις επιθέσεις σε συναγωγή και εκκλησία στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

«Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του o εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου σε μια σειρά εκκλησιών και συναγωγών στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν που σκότωσαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους και δεκάδες άλλους τραυματίστηκαν.

«Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

Οι επιθέσεις της Κυριακής είχαν στόχο ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στη Μαχατσκαλά, τη διοικητική πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, καθώς και δύο εκκλησίες και μια συναγωγή στην πόλη Ντερμπέντ της Κασπίας Θάλασσας. Οι δύο πόλεις βρίσκονται περίπου 128 χιλιόμετρα (79,5 μίλια) η μία από την άλλη.

Τουλάχιστον ένας ιερέας σκοτώθηκε στις επιθέσεις, όπως και 15 αστυνομικοί. Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στη ρωσική περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Νταγκεστάν είδε σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλων αρχών.

«Τώρα η Ρωσία είναι διαφορετική, η κοινωνία είναι απολύτως εδραιωμένη και τέτοιες εγκληματικές τρομοκρατικές εκδηλώσεις, όπως αυτή που είδαμε χθες στο Νταγκεστάν, δεν υποστηρίζονται από την κοινωνία ούτε στην ίδια τη Ρωσία ούτε στο Νταγκεστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments